What's new
iamretro

Wow! It seems you have yet to create an account with us! Needless to say, you have to register in order to get the full "iamretro" experience! You will then be able to create your own topics, reply to posts and be an active member of the MOST prolific community in Greece (even further than that, but we're being modest for now). So don't delay! REGISTER!

Απαίσια Demoz

geoanas

Commodore Vampire
Staff member
Comrade
Joined
Oct 21, 2012
Messages
7,328
Είναι γνωστή η πραγματική αγάπη που τρέφω για την demo scene και τα demos γενικότερα. Λατρεία για DemoZ, ανεξαρτήτου υπολογιστή ή πλατφόρμας γενικότερα, όπου βγαίνουν αληθινά και αξιοζήλευτα διαμάντια.

Είναι λοιπόν όλα τόσα όμορφα και αγγελικά πλασμένα; Είναι όλα τόσο σοφά και καλοσχεδιασμένα ώστε να εξυψώνουν αμφότερα hardware και users; Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος ύπαρξης τους και γιατί στο φινάλε γράφονται τα demos; Πρέπει ντε και καλά να τηρούμε μια καθόλα γλυκανάλατη στάση, δίνοντας συνέχεια αγάπη και likes σε ότι βρεθεί μπροστά μας; Πρέπει να στηρίζουμε τους πάντες και τα πάντα, επιβραβεύοντας την προσπάθεια ή να είμαστε αμείλικτοι κρίνοντας και με γνώμονα το τελικό αποτέλεσμα;

Ιδού, λοιπόν! Ας κάνουμε κι ένα thread όλο γρουσουζιά, γεμάτο με demos που σας κάνουν να τα θυμάστε με αίσθηση αποστροφής, δεν σας άρεσαν ή ακόμα (στην χειρότερη των περιπτώσεων) σας έκαναν να ξεράσετε. Αφορμή μου δίνεται, από αυτό το σκουπίδι που είδα πριν από λίγες μέρες, ψάχνοντας στο pouet για καινούργιες συγκινήσεις. Πάγια τακτική μου είναι να ξεκινώ τις αναζητήσεις μου από τις πρωτιές, ανεξαρτήτου party ή event, άσχετα αν πιστεύω ότι η τελική βαθμολογία δεν αντικατοπτρίζει πάντα τον δείκτη ποιότητας ενός demo. Ξέρουμε πολύ καλά ότι πάντα έπαιζαν και συνεχίζουν να παίζουν ρόλο οι διαπροσωπικές σχέσεις κάποιων sceners, κάποια πάθη και έχθρες μεταξύ διαφόρων ομάδων του παρελθόντος, κουβαλώντας τα παιδιόθεν και μην μπορώντας ορισμένοι να τα ξεπεράσουν ποτέ. Μαζί έρχονται να προστεθούν και 1002 ακόμη, άσχετοι και σχετικοί παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν κριτικό κοινό και δημιουργούς κατά την διάρκεια ενός party, λόγω θολωμένου πνεύματος, περασμένης ώρας, αϋπνίας και μεγάλης κόπωσης...εσείς θα μου πείτε. Όλα αυτά μου είναι γνωστά και τα προσπερνώ.

Εδώ μιλάμε και θα αναφερόμαστε σε γνήσια και τρανταχτά σκουπίδια που αφορούν σενάριο, προγραμματισμό, πνευματική κλοπή, πνευματική πορδή, γραφικά, μουσική, στήσιμο ενός demo ή όλα αυτά μαζί. Παραγωγές που εκνευρίζουν, βγάζουν μάτια και καταστρέφουν τύμπανα.

Επανέρχομαι λοιπόν στο σκουπίδι που στάθηκε η αφορμή και ξεκίνησα να γράφω. Αφορά την Amiga και την αγάπη που τρέφουν για αυτή, τα μέλη του group που ασχολήθηκε με το demo. Μην το πιστέψετε βέβαια! Μάλλον κοροϊδεύουν. Δεν τρέχει σε Amiga. Τρέχει σε PC. Αν κάποιος το δει κανονικά μέχρι το τέλος, κρασάρει τα WindowZ αφήνοντας ξοπίσω του μια οθόνη γεμάτη ψηφιακή πιτυρίδα και αχρηστίλα, στοιχεία από τα οποία έχει φτιαχτεί ως σύνολο. Είναι το μόνο demo που έκαναν ποτέ release στην καριέρα τους. Η μουσική υπόκρουση είναι φτιαγμένη σε Φινλανδική (υποθέτω) rap, με στίχο ας πούμε καλό. Εδώ θα δώσω ένα τγιαγάκι όπως θα έλεγε κάποιος απροσδιόριστος, καλοπληρωμένος κριτής, συμμετέχων σε κάποιο απροσδιόριστο τηλεοπτικό show.
Τα γραφικά και τα animations θα μπορούσαν κάλλιστα να τα σχεδιάσουν παιδιά του δημοτικού που η μοναδική τους σκέψη είναι πότε θα φύγουν οι δικοί τους από το σπίτι για να μπουν στην πρώτη δικτυακή χαβούζα ψυχών τους βγάλει ο θεϊκός γούγλης, για να χαζέψουν καμιά ξεφτιλισμένη τσόντα τρίτης διαλογής. Ίσως πάλι να έχουν γίνει από ανθρώπους αρσενικού φύλου, στην ταυτότητα, που το μοναδικό τους μέλημα και κίνητρο πορείας τους στην ζωή περιστρέφεται γύρω από το ενσωματωμένο τους όργανο αναπαραγωγής, διασκεδάζοντας εαυτούς με το να προκαλούν με χυδαίες συμπεριφορές και πράξεις, ψάχνοντας για κοινό δεξιά και αριστερά. Ίσως πάλι από μυστήριους που νομίζουν ότι είναι η ψυχή του party (εκείνου που οργανώνουν μόνοι τους με το κατοικίδιο τους).
Αλλά και πάλι, από όποιους κι αν έγινε, πραγματικά δεν δίνω δεκάρα.
Η δε μουσική, που όπως ανέφερα κινείται στους ρυθμούς της rap, από την αυτόματη μετάφραση φαίνεται να εκθειάζει την Amiga, στην πραγματικότητα προκαλεί μόνο την οργή σε όποιον κάνει το λάθος να την "απολαύσει". Δεν ξέρω τι λέει ο ποιητής αλλά εγώ ακούω συνεχώς κάτι σαν "Αμιγκά δι-α-ροία".

Οι δημιουργοί του demo ήθελαν ίσως να προκαλέσουν ; ...να χλευάσουν ; ...να δείξουν πόσο άρχοντες είναι ; ...και το διέθεσαν ανοικτά. Βραβεύτηκαν κιόλας. Εσείς πάλι αν αισθάνεστε τολμηροί, δείτε το, κρίνετε (και εκτονωθείτε :sick:) :emoji_thumbsdown:Προσοχή:

Μην το δείτε σε κακή μέρα, μην το δείτε με άσχημη ψυχολογία, μην το δείτε με γεμάτο στομάχι, μην το δείτε κουρασμένοι και κυρίως δίχως τα μικρά σας παιδιά παραδίπλα. Όχι γιατί περιέχει ελεεινά υπονοούμενα διανθισμένα από άξεστα και χοντροκομμένα γραφικά αλλά γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος τα παιδιά μας, να αποκτήσουν μια στρεβλή εικόνα για την ποιότητα και το παραγωγικό μεγαλείο ολόκληρης της demo scene. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για ενηλίκους, που κάνουν τώρα την εισαγωγή τους στην scene, για ειδικούς ή και για άλλους που το παίζουν ειδικοί.

Δεν βρίσκω καμία νότα καλαισθησίας ή χιούμορ σε όλη την ιδέα και στο στήσιμο. Μετάνιωσα και κλαίω τα λίγα λεπτά που κάθισα να το τσεκάρω, όχι στο YT αλλά δυστυχώς σε πραγματικό PC. Ιδανικό να μπει στα τελευταία λεπτά μιας έκθεσης, για να διώξετε το κοινό και να πάτε νωρίτερα στα σπίτια σας. Ιδανικό επίσης να εκνευρίσετε τον γείτονα ή να οδηγήσετε στην λήθη όσους υπαλλήλους εισπρακτικών εταιριών σας παίρνουν ενοχλητικά τηλέφωνα, θυμίζοντας σας, επιτακτικά τα χρέη σας. Μου προκάλεσε ίδια αίσθηση με εκείνη της κατανάλωσης ενός "κομμένου" ρυζόγαλου ως επιδόρπιο μετά από ένα, κατά τα άλλα, εξαιρετικό και πλούσιο εορταστικό γεύμα. Θα μου πείτε "Ρυζόγαλο, μετά από εορταστικό γεύμα;"...Ε, ναι...κάπως έτσι. Λόγω της βουλιμίας μου να δω ότι μπορώ περισσότερο, την έφαγα την παπάρα.

Για να δω τώρα τις δικές σας επιλογές ;) Θυμηθείτε! Μόνο τις αηδίες και τα σκουπίδια εδώ πέρα! :)
 

ChrisTOS

Retro Enthusiast
Comrade
Joined
Oct 24, 2016
Messages
332
Βασικά, έριξα πολύ γέλιο με το ντέμο που έβαλες. Πρέπει να είναι λογικά από κάποιο γνωστό γκρουπ που το έστειλε στο πάρτυ με fake όνομα. Τεχνικά είναι πολύ καλό πάντως.
Από κει και πέρα οι άνθρωποι το λένε, nsfw.
Η μαγκιά θα ήταν να το βγάζανε σε Α500 πάντως.
 

sly*m

Retro Addict
Comrade
Joined
Oct 30, 2018
Messages
647
Το χειρότερο ντέμο που έχω δει είναι το πρώτο ντέμο που είχα κάνει στον ST. Digitized σκηνές από τσόντα VHS. Ντρέπομαι και να το πω, όχι να το δει κάποιος! :oops::sick:
 

dimfil

Retro Mentor
Comrade
Joined
Mar 4, 2017
Messages
1,275
Γυρεύοντας πήγαινες... Όσο πιο πολύ ψάχνεις, αυξάνεις τις πιθανότητες να πέσεις πάνω σε "φόλα"...

Εγώ demos για PC δεν αγγίζω καν. Τι να μου δείξουν;
 

Leon

Retro Enthusiast
Comrade
Joined
Nov 10, 2019
Messages
387
Οτιδήποτε με αυτό το έκτρωμα την Amy the Squirrel. Αποκύημα της νοσηρής φαντασίας κάποιου furry που την "βρίσκει" με τσόντες του Sonic στο 4chan και έγινε "μασκότ" της Amiga; Σοβαρά τώρα; Αυτή η αθλιότητα δηλαδή εκφράζει την κοινότητα της Amiga; Μάλλον πρέπει να κάνουν κανένα μπάνιο και να αρχίσουν να βγαίνουν περισσότερο από το υπόγειο της μαμάς τους.
 

chriskgnr

Retro Guru
Comrade
Joined
Oct 2, 2012
Messages
2,067
Το χειρότερο ντέμο που έχω δει είναι το πρώτο ντέμο που είχα κάνει στον ST. Digitized σκηνές από τσόντα VHS. Ντρέπομαι και να το πω, όχι να το δει κάποιος! :oops::sick:

Α ναί! Λες για εκείνη την ιταλική τσόντα "Ο Atari πηδάει την Amiga"! :whistle: Μην ανεβάσεις το demo, θα έχουμε καρδιακά επεισόδια... :lol:
 

geoanas

Commodore Vampire
Staff member
Comrade
Joined
Oct 21, 2012
Messages
7,328
Οτιδήποτε με αυτό το έκτρωμα την Amy the Squirrel. ..

Μιας που το θίξαμε και αυτό (και πιάσαμε τα κατοικίδια :emoji_blowfish:) πριν από αρκετά φεγγάρια (ιστορία που συνεχίζεται και τώρα) μου "τα είχε σπάσει" η NUON (Nyan) the cat ή όπως τέλος πάντων λέγεται. Δεν υπάρχει σχεδόν hardware που να μην "τρέχει" αυτή την γατοειδή, χαζουχαρούμενη φάτσα υπό τον μανδύα του πολύχρωμου rainbow meme. Τελευταία μου την υπενθύμισε αυτή η παραγωγή στον C64 (15/12/2019)Μήπως γνωρίζει κανείς από που ξεκίνησε αυτή η σάχλα και γιατί τόσο hype γύρω από αυτήν;


...και με αυτήν την σπαστικότατη, άθλια μουσική αισθάνομαι να μεταλλάσσομαι σε κάτι σαν τον HULK :alien:
 

Always Somewhere

Retro Mentor
Comrade
Joined
Jul 8, 2017
Messages
1,365
Το χειρότερο ντέμο που έχω δει είναι το πρώτο ντέμο που είχα κάνει στον ST. Digitized σκηνές από τσόντα VHS. Ντρέπομαι και να το πω, όχι να το δει κάποιος! :oops::sick:

Αχα! Εσύ ήσουνα πίσω απο το demo S.T.A.G. :rofl:


Λοιπόν... Απαίσια demo δεν θυμάμαι αλλά από intro μου είχε κάνει εντύπωση και είχα φρικάρει με αυτό αλλα και με την απάντηση στο intro του συγκεκριμένου γκρουπ απο κάποιους άλλους!

Σύμφωνα με την περιγραφή στο βίντεο τα intro αυτά βγήκαν το 1990 και τότε ήμουν 14 χρόνων. Εγώ τα είδα μάλλον ενάμιση χρόνο αργότερα που είχα αγοράσει Amiga
 
Last edited:

geoanas

Commodore Vampire
Staff member
Comrade
Joined
Oct 21, 2012
Messages
7,328
Έτος 2012.

Τα πρώτα demoz τουλάχιστον με την έννοια και την μορφή που τα γνωρίζουμε σε άλλες πλατφόρμες, άρχισαν να εμφανίζονται στην SEGA Megadrive. Εγώ άρχισα να εξερευνώ ότι έβλεπα μπροστά μου. Μέχρι που έπεσα σε αυτήν εδώ την ηχορύπανση και πίστεψα ότι είχαν πάθει ζημιά οι 14 κονσόλες μου και τα 23 Nomad μου :speechless::lol:

Για δείτε αλλά κυρίως ακούστε το! (Α, και μην ξεγελιέστε. Αν το τρέξετε σε real thing κρασάρει το σύμπαν στο πέρασμα του)


Πραγματικά δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω τι προσπαθούσαν να κάνουν οι Λος Μπουρίτος (Los Tacos λέγονται) και τι εννοούν οι ποιητές. Από την πολύ κουλτούρα κάηκα...Από τότε βέβαια μέχρι τώρα, έχουν περάσει παραγωγάρες μέσα από το Everdrive.....έχουν δει τα μάτια μου... :love:
 

Leon

Retro Enthusiast
Comrade
Joined
Nov 10, 2019
Messages
387
Μήπως γνωρίζει κανείς από που ξεκίνησε αυτή η σάχλα και γιατί τόσο hype γύρω από αυτήν;
Υπάρχει άρθρο στην Wikipedia αλλά φυσικά δεν εξηγεί γιατί αυτή η σαχλαμάρα έγινε τόσο διάσημη. Υπάρχει μεγάλη λατρεία για τις γάτες στο internet αλλά και πάλι...Και εμένα μου αρέσουν οι γάτες αλλά αυτό το πράγμα είναι τελείως ηλίθιο. Μάλλον είμαστε πολύ γέροι για να το "πιάσουμε".
 

geoanas

Commodore Vampire
Staff member
Comrade
Joined
Oct 21, 2012
Messages
7,328
Είχε καθόλου digi ήχο;
(Θυμάμαι ένα που ακούγονταν Βαμβακάρης "Ισοβίτης" ) :)
Αμάν...Αυτό δεν ανήκει σε αυτήν την κατηγορία! Θα ήθελα να ...το ακούσω! :geek::D
 

sly*m

Retro Addict
Comrade
Joined
Oct 30, 2018
Messages
647
Είχε καθόλου digi ήχο;
(Θυμάμαι ένα που ακούγονταν Βαμβακάρης "Ισοβίτης" ) :)
Ναι! αλλά όχι Βαμβακάρη! Ένα μπιτάκι λούπα...
Εν τω μεταξύ ψάχνω να το βρω πρέπει να το έχω κάπου...
 
Top