Λοιποοοοοοοον...
Υστερα απο αρκετο καιρο και με το Ps One πλεον ετοιμο, ηρθε η ωρα να σας περιγραψω μερικα πραγματα που χρειαζονται προσοχη οταν παμε να καψουμε ενα τσιπακι. Αρχικα να επισημανουμε οτι ο καθε programmer αλλα και το καθε προγραμμα εχουν διαφορες μεταξυ τους, εγω θα αναφερθω στον programmer K150 που χρησιμοποιησα, καθως και στο προγραμμα Microbrn.
Σε αυτο το σημειο θεωρω οτι γνωριζουμε πως να σεταρουμε τον programmer μας και επικοινωνει με τον υπολογιστη χωρις προβληματα. Ανοιγουμε λοιπον το Microbrn, διαλεγουμε στην κατω δεξια γωνια ποιο τσιπακι ειναι που θελουμε να καψουμε και ΠΡΙΝ φορτωσουμε το HEX File, κανουμε ενα Read. Στον λευκο πινακα του προγραμματος θα εμφανιστουν ολα τα περιεχομενα του chip, που λογικα ειναι ολα κενα (FFF). Χωρις να πειραξουμε ΤΙΠΟΤΑ, παταμε το κουμπι CALIB και σημειωνουμε την τιμη που μας γραφει. Την ιδια τιμη θα την βρουμε και στο τελος του λευκου πινακα.
View attachment 16661
Αυτη ειναι η τιμη OSCCAL και ειναι ΜΟΝΑΔΙΚΗ για καθε IC. Την σημειωνουμε γιατι θα χρειαστει να την εισαγουμε αργοτερα. Φορτωνουμε το αρχειο HEX που θελουμε να καψουμε (στην περιπτωση μου OneChip.hex) και παταμε ξανα το κουμπι CALIB. Εισαγουμε την τιμη που σημειωσαμε πριν και επιβεβαιωνουμε.
Τελος, πριν καψουμε το τσιπακι κοιταμε τα fuses. Καθε περισταση αλλα και καθε κωδικας απαιτει διαφορετικες ρυθμισεις. Στην περιπτωση του One Chip οι ρυθμισεις ειναι οι εξης
View attachment 16662
Παταμε ΟΚ, επειτα program και περιμενουμε. Αν ολα πηγαν καλα, το τσιπακι εχει προγραμματιστει! Κανουμε την εγκατασταση στο Ps One ακολουθωντας αυτο το διαγραμμα
View attachment 16663