What's new
iamretro

Wow! It seems you have yet to create an account with us! Needless to say, you have to register in order to get the full "iamretro" experience! You will then be able to create your own topics, reply to posts and be an active member of the MOST prolific community in Greece (even further than that, but we're being modest for now). So don't delay! REGISTER!

Δίνοντας λίγο αγάπη στον Acorn Electron

geoanas

Commodore Vampire
Staff member
Comrade
Joined
Oct 21, 2012
Messages
7,328


Έχω την εντύπωση ότι σε αυτό εδώ το forum έχουμε καταπιαστεί περισσότερο με κλασσικές επιλογές (όχι αδίκως) και "in fashion" home micros & Co, παραγκωνίζοντας κάποιους άλλους που παρότι ισχνότεροι σε ποικιλία βιβλιοθήκης λογισμικού (βλ. παιχνίδια), με τον ένα ή τον άλλον τρόπο έχουν γράψει και αυτοί το δικό τους κεφάλαιο σε αυτό που αποκαλούμε γενικότερα "Ιστορία της Πληροφορικής".

Ο συγκεκριμένος, υπενθυμίζω ξανά, ήταν προσωπικό δώρο προερχόμενο από έναν πάρα πολύ καλό μου φίλο! Ναι, Κωστή (@cutlaroc) σε σένα αναφέρομαι κι ελπίζω να μην σε κάνω να "φτερνίζεσαι"...Εγώ σε μελετάω πάλι! :D

Ο Κώστας μου τον είχε στείλει, πολύ προσεκτικά συσκευασμένο παρέα με ολοκαίνουργιο τροφοδοτικό (που ο ίδιος είχε γυρίσει κάμποσο για να μου βρει) και σε κατάσταση λίαν άψογη! Εγώ πάλι τον είχα ανάψει για λίγο μα μη έχοντας τρόπο για να τον χαρώ ολοκληρωτικά, μέχρι τελευταίας ρανίδας (βλ. μέσον να τον "φορτώσω" σαν γαϊδουράκι με τα άπαντα του TOSEC και μη) τον είχα απλά δουλέψει "ελαφρώς" και στην συνέχεια τον είχα "βάλει για ύπνο, γλυκά και στοργικά" μέσα σε καλαίσθητη και ασφαλή κούτα.

Ως αποτέλεσμα μιας μικρής έρευνας λίγων εβδομάδων ήρθε η ανακάλυψη ενός πολύ οικονομικού και ποιοτικού περιφερειακού, από εκείνα που θα χαρακτηρίζαμε ως "μοντέρνα gadgets", για να μου λύσει επιτέλους τα χέρια και να με κάνει να περάσω μαζί του λίγες ξένοιαστες στιγμές. Έτσι θα είχα μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να τον ερευνήσω, προσπαθώντας να ανακαλύψω τα συστατικά της συνταγής που η μαμά Acorn είχε μυστικά ή φανερά προικίσει τον κανακάρη της, για να τον κάνει να σταθεί εμπορικά και με αξιώσεις απέναντι σε ένα άλλο Εγγλεζάκι της εποχής, τον δημοφιλέστατο ZX Spectrum.

Όλα όμως στην ώρα τους. Πριν προχωρήσω σε παραπάνω αναλύσεις, θεωρώ σκόπιμο να περιγράψω δυο μικρά στιγμιότυπα από ισάριθμες επεμβάσεις που χρειάστηκε να κάνω, προκειμένου να λύσω προβλήματα της τελευταίας στιγμής.

Μαστορεύοντας

Όπως ανέφερα προηγουμένως, ο υπολογιστής έφτασε στον τελικό του αποδέκτη σε εξαιρετική κατάσταση.

Τι τα θέλεις όμως; Έχω την αμυδρή εντύπωση ότι κι εδώ η "ματζιριά" στα υλικά (που έκανα θραύση εκείνη την εποχή) των Βρετανών (και όχι μόνο) προκειμένου να επιτευχθεί το μικρότερο δυνατό κόστος, άφησε φαρδύ πλατύ (και εδώ) το στίγμα της.

Η Acorn προίκισε τον μικρό της με ένα καταπληκτικό πληκτρολόγιο, τόσο σε αίσθηση όσο και σε ποιότητα υλικού. Εύλογα θα περίμενε κανείς μια στιβαρή σύνδεση με την μητρική πλακέτα. Μάλλον θα σας απογοητεύσω. Το πρώτο μου πρόβλημα ξεκίνησε με το "Καλημέρα". Συγκεκριμένα η πληκτρολόγηση μου έκανε "νερά".

Λουσμένος σε κρύο ιδρώτα, πατούσα πλήκτρα και χαρακτήρες στην οθόνη δεν έβλεπα...

Ανοίγοντας το μηχάνημα δεν αντίκρισα τίποτα παραπάνω από εκείνες τις πλαστικές ταινίες που παρόλο το πάχος των χάλκινων, εσωτερικών καλωδίων, ο τομέας "μόνωση" ακολουθούσε το πρότυπο συσκευασίας τσίχλας σε φυλλαράκι με άρωμα μπανάνας! Βέβαια, θα μου πείτε...

- Ε, καλά! Μετά από τόσα χρόνια τι παραπάνω περίμενες απαιτητικέ;

Έχετε κάποιο δίκιο, αλλά ρε παιδιά με συγχωρείτε...

- Με τι είδους "κόλλα" εφάρμοζαν οι δυο πλαστικές επιφάνειες που συγκρατούσαν τα καλώδια στην θέση τους, εμποδίζοντας τα να έρθουν σε επαφή και να βραχυκυκλώνουν; ...ή δεν ήταν κόλλα; ...και αυτά τα πλαστικά...χμμμ...μεμβράνες...το τσιγαρόχαρτο πιο παχύ είναι.Με την αφή, η ταινία αρχίζει να κάνει έναν νόστιμο, κριτσανιστό ήχο και τα εσωτερικά καλώδια πλέκονται μεταξύ τους, γλιστρώντας απαλά και "ρομαντικά" σαν κορμιά που λικνίζονται υπό τους ήχους αόρατης άρπας. Τα βραχυκυκλώματα πηγαίνουν σύννεφο και η κατάσταση γίνεται εκρηκτική! Που να φτάσει η εντολή στην δόλια την μητρική; Χα!Χα!Χα! Διακωμωδώ την κατάσταση. Να μην γκρινιάζω παραπάνω. Δεν πρέπει. Δεν θέλω να αδικήσω τον υπολογιστή. Παρόμοιες ταινίες βλέπουμε σε πολλά συστήματα της εποχής. Έτσι τα έφτιαχναν τότε.

Άλλα ήθη, άλλα έθιμα, άλλες κατασκευαστικές τεχνικές και άλλα μυαλά τότε. Τώρα τι κάνουμε;Αφαιρούμε την παλιά ταινία και εφαρμόζουμε στην μια πλευρά Κινέζικο connector, σχετικά ποιοτικό, ενώ εκατέρωθεν κουμπώνουμε τις άκρες των 'dupont' απολήξεων.Απλά και παστρικά, η δουλειά μας έγινε!

Προσοχή μόνο κατά την αποκόλληση. Είναι βέβαιο ότι θα πάρετε στο χέρι κάμποσα solder points αλλά και τμήματα από tracks. Είπαμε...άλλα μυαλά, άλλες τεχνικές τότε!

Πριν:


Μετά:


Το δεύτερο πρόβλημα που αντιμετώπισα ήταν σε χρώμα άσπρο - μαύρο.

Αποφάσισα να συνδέσω τον υπολογιστή στην τηλεόραση μέσω της ειδικής υποδοχής Video Out που παρέχεται πλουσιοπάροχα στον χρήστη εκ κατασκευής. Με τίποτα δεν ήθελα να "παίξω" μέσω RF κεραίας, κάτι που φυσικά αποτελούσε την πεπατημένη των '80s. Πρόκειται για μια κλασσική RCA θηλυκή υποδοχή. Μην φανταστείτε τίποτα το εξαιρετικό. Απλή, λιτή και χρηστική έξοδο video. Το Audio Out αναλαμβάνει το εσωτερικό, αξιοπρεπές για τα τότε δεδομένα, μικρό ηχείο.

Άσπρο - Μαύρο και όνειρα κάνω...τραγουδούσε η Αλέξια κι εγώ άρχισα να τραγουδώ κάποια άλλα στιχάκια σε άπταιστα Γαλλικά. Εκείνη ονειρεύονταν να "παίξει στο πιάνο" και το δικό μου όνειρο να "παίξω με χρώμα", ξεπλύθηκε σαν με χλωρίνη σε υψηλή θερμοκρασία.- Μήπως έκανα καμιά μ@λ@κία κατά την recap process που είμαι εθισμένος σε ότι ηλεκτρονικό και ηλεκτρονικατζίδικο βρίσκω μπροστά μου;

Όχι! Πρόκειται για μια ακόμη "ματζιριά" και γνωστό πρόβλημα στην elk κοινότητα...Κοινότητα που σύσσωμη ένοιωθα να μου χαμογελά συγκαταβατικά και με περισσή συμπάθεια όπως αρμόζει σε ημιμαθείς σαν του λόγου μου, αυτούς που πελαγώνουν παρόλο που υπάρχουν δημοσιευμένες εδώ και χρόνια γνωστές λύσεις.

Η προσοχή μας εστιάζεται εδώ πέρα:Τι σας δείχνω τώρα, ε; :D ...Zoom In ρε! :mad:Το βλέπετε; LK4Η εταιρία έκανε μεν την πρόβλεψη, μάρκαρε σαν λύκος την περιοχή, αλλά δεν έβαλε ούτε το κατάλληλο γεφύρωμα, ούτε καν τους ακροδέκτες για ένα μελλοντικό "καπέλωμα" με dip switch. Το βάζουμε τώρα και η αχρωματοψία μας θεραπεύεται στην στιγμή! Τυπική υπόθεση βλάβης με πασίγνωστη λύση. Που να το ξέρουμε όμως εμείς, οι υπόλοιποι, ταπεινοί Commodorάδες;!Αφού η ζωή μου πλέον απέκτησε νόημα και χρώμα, γυρίζω σε λίγο σελίδα φλυαρώντας περί SD interface, εντολών MMFS και BEEB.MMB ...Stay tuned μετά το βραδινό μου! ;)
 

geoanas

Commodore Vampire
Staff member
Comrade
Joined
Oct 21, 2012
Messages
7,328


Οι μέχρι τώρα γνωστές (μου) προτάσεις ώστε να έχουμε τα πάντα στην παλάμη του χεριού μας, σε συσκευασία τύπου media cart, ήταν τρεις:

Η πρώτη έρχεται με την μορφή της 'Mega Games Cart' (από τον daveejhitchins). Δεν γνωρίζω πολλές λεπτομέρειες, παρά μόνο ότι απαιτεί Plus 1 expansion και μπορείτε να βρείτε σχετικό thread, εδώ

Για την δεύτερη, υπεύθυνος είναι ο κύριος John Kortink. Από τον αρχικό σχεδιασμό του project και έχοντας ως αφετηρία την 'GoMMC' (2004 /τέλος παραγωγής), εξελίχθηκε στην 'GoSDC' (2012 μέχρι τώρα).
Σε περίπτωση που υπάρχει ενδιαφέρον για αγορά, τότε πρέπει να γίνει γνωστό ότι η κάρτα είναι διαθέσιμη σε δυο εκδόσεις (MBE και UNI) και ο τύπος που θα παραγγείλετε θα εξαρτηθεί με το αν υπάρχει ή όχι το Plus 1 interface.

Από http://www.zeridajh.org/hardware/gosdc/buy.htm
...
1. Choose your GoSDC type :
  • MBE, which supports BBC model B, BBC Master and Electron
  • UNI, which supports BBC model B, BBC Master, Electron and BBC B+ (but is slower than MBE when writing)
2. If you will be using GoSDC on an Electron, choose an interface (you need one) :
  • Elk2GoSDC, which plugs into the expansion port, and has 128 KB sideways RAM on board
  • Cart2GoSDC, which plugs into an Acorn Plus 1 cartridge slot, and has 32 KB sideways RAM on board...
Για να την αποκτήσετε θα πρέπει να στερηθείτε 75 EUR.

Η τρίτη και τελευταία λύση μας έρχεται από τον Ramtop και ακούει στο όνομα 'MK2'. Το σχετικό thread μπορείτε να το βρείτε ακριβώς εδώ. Και αυτό το project έχει εξελιχθεί, ενώ πάντα στο Ebay μπορούμε να βρούμε (με λίγο ψάξιμο) την τελευταία έκδοση ακόμη και εντός καλαίσθητου 3D printed case. Προσοχή: Εξαφανίζονται σαν "ζεστά ψωμάκια" ;)

Τα μεγάλα της πλεονεκτήματα είναι η χαμηλή τιμή (35 EUR + λίγα "ψιλά" μεταφορικά) και οι Σπαρτιάτικες απαιτήσεις της. Αυτές περιορίζονται σε έναν απλό και λαϊκό -off the self- Acorn Electron δίχως τίποτα επιπλέον. Το μόνο που ζητά είναι η αγάπη και η διάθεση σας ώστε να "την ψάξετε" λίγο περισσότερο από ένα απλό πάτημα κάποιου κουμπιού. Συνοδεύεται από ένα επίσης Σπαρτιάτικο manual της μιας σελίδας αλλά, πιστέψτε με δεν χρειάζεστε τίποτα παραπάνω για να την βάλετε σε λειτουργία και να αρχίσετε να παίζετε με τα βασικά.


Μαγειρεύοντας


Ναι, μετά τα μαστορέματα έρχονται τα μαγειρέματα που περιλαμβάνουν "μια χούφτα" εντολές που θα πρέπει να δώσουμε στον υπολογιστή μας ώστε εκείνος, υπάκουος όπως πάντα, να μας φέρει ότι εκλεκτότερο έχει μέσα στην -ala SD card- "cuisine" του.

Ας δούμε λοιπόν βήμα - βήμα, αναλυτικά τι περιλαμβάνει το menu.Ανάβοντας τον υπολογιστή μας χωρίς την κάρτα, μας καλωσορίζει η γνώριμη και λιτή οθόνη με το χαρακτηριστικό βελανιδάκι, εκεί ψηλά, στην άκρη δεξιά. Κλασσική αξία.Η καρτούλα μας ταιριάζει "γάντι" στην expansion port και αφού την τοποθετήσουμε με ασφάλεια και ανάψουμε ξανά το μηχάνημα, η οθόνη αλλάζει...Αυτό αποτελεί ένδειξη επιτυχίας. Πλέον μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εντολές του συστήματος MMFS και να φορτώσουμε ότι θέλουμε μέσα από μια micro SD ή micro SDHC κάρτα με μέγιστη χωρητικότητα τα 8 Gigs (όχι ότι θα την γεμίσουμε ποτέ) φορμαρισμένη σε σύστημα FAT16 ή FAT32.


Ερωτήσεις

- Μπορούμε να βάζουμε και να βγάζουμε ότι μας κάνει κέφι, μεταφέροντας το "ξερά" στην κάρτα, όπως έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα σε άλλους υπολογιστές;

- Όχι. Εδώ θα χρειαστεί να αντιγράψουμε στην microSD κάρτα μας, ένα εικονικό αρχείο δίσκου που μπορεί να περιέχει > 500 .ssd files (εικόνες single sided disks). Πληκτρολογώντας στη συνέχεια μερικές βασικές εντολές μπορούμε να επιλέγουμε και να τρέχουμε τα προγράμματα της αρεσκείας μας.

Το αρχείο αυτό, μπορούμε να βρούμε online με την ονομασία BEEB.MMB σε διάφορες εκδόσεις του, νεώτερες και μη. Αν κάνατε τον κόπο να επισκεφθείτε προηγουμένως το παραπάνω link που αφορά το σχετικό post του δημιουργού της MK2 SD Interface card, θα βρείτε κάπου εκεί γύρω ένα άλλο link που θα σας επιτρέψει να κατεβάσετε μια λίστα από γνωστά παιχνίδια για να τρέξετε κατευθείαν στον Electron.

Προσοχή: Στο διαδίκτυο θα βρείτε και άλλα αρχεία, που όμως περιλαμβάνουν images για τα μεγαλύτερα αδέρφια του, (BBC και +) που φυσικά δεν μπορείτε να τρέξετε στον μικρό. Εγώ πάντως καλού κακού σας επισυνάπτω, εδώ στο τέλος ένα συμπιεσμένο αρχείο με μια δική μου έκδοση προσωπικών επιλογών, ειδικά για Electron, που έχω επιμεληθεί και ελέγξει ως προς την απρόσκοπτη εκτέλεση τους στο μηχάνημα.


- Υπάρχει τρόπος να επέμβουμε σε κάποιο από τα "έτοιμα" ΒΕΕΒ.ΜΜΒ αρχεία που θα βρούμε on line και να προσθέσουμε ή να διαγράψουμε κάποια .ssd files;- Εννοείτε αυτές τις ssd images (BBC & Co ανακατεμένες); ...ή αυτές εδώ (Electron); :)

Φυσικά και υπάρχει τρόπος και λέγεται MMBImager. Δυστυχώς ο δημιουργός του, ο Martin Mather το έχει εγκαταλείψει καιρό τώρα, ενώ έχει κλείσει και το επίσημο site του. Παρόλα αυτά θα μπορέσετε να βρείτε την τελευταία έκδοση (stable release) του προγράμματος στο link που παρέθεσα πιο πάνω.
Σε Win XP (!) είναι 100% σίγουρο ότι θα τρέξει σταθερά και με ένα απλό drag 'n drop θα μπορέσετε να σύρετε και να διαγράψετε ότι σας αρέσει, σώζοντας απλά τις επιλογές σας. Σε Win 10 οι γνώμες διίστανται, αφού στα δικά μου αρνήθηκε πεισματικά να δουλέψει ενώ έπειτα από on line συζητήσεις με ομοιοπαθείς σε κάποιους δούλευε ενώ σε άλλους όχι. Μυστήριες οι βουλές των Windowz! Υπάρχει όμως και μια hacked έκδοση που επίσης κάποιες στιγμές δουλεύει, ενώ άλλες κολλάει βγάζοντας μηνύματα λάθους. Αυτήν θα την βρείτε εδώ πέρα.

Ηθικόν δίδαγμα: Ποτέ μην πετάτε τα παλιό και έμπιστο PC σας, με τα παλιά και καλά δοκιμασμένα Windows XP (SP3). Πολλές φορές προσέτρεξα πίσω στην χάρη τους, ευρισκόμενος στην ανάγκη και ποτέ μα ποτέ δεν με πρόδωσαν!


- Καλό και Άγιο το καινούργιο σύστημα MMFS. Υπάρχει κάποια λίστα εντολών ή κάποιο on line manual να συμβουλευτούμε;

- Φυσικά και υπάρχει. Διαθέσιμη λίστα θα βρείτε εδώ πέρα.


- Κάποια παραδείγματα για να ξεκινήσει κάποιος;

- Με την εντολή *CAT παίρνουμε μια λίστα του root της κάρτας μας...ενώ με την *DCAT παίρνουμε μια λίστα των imagesΜε την *DIN XXX (XXX κάποιος αριθμός) επιλέγουμε την συγκεκριμένη XXX εικονική δισκέτα από την λίστα και δίνοντας ξανά *CAT παίρνουμε τα περιεχόμενα της συγκεκριμένης.

Σε περίπτωση που βλέπουμε κάποιο όνομα του τύπου !BOOT ή αντίστοιχο, τότε "ψυλλιαζόμαστε" ότι έχουμε να κάνουμε με κάποιον auto boot loader, που συνήθως φορτώνει κάποιο multigame menu σαν αυτό:Επιλέγουμε και τρέχουμε με τις εντολές *EXEC (κάποιο !ΒΟΟΤ) ή CHAIN" Όνομα Προγράμματος"Υποστηρίζεται και η χρήση wildcard character *

Μπορείτε να έχετε και λίγο ζωντανή εικόνα μέσα από αυτό το video:


- Να πάρουμε λίγο eye pr()n από παιχνιδάκια;


- Βεβαίως!


Αυτά, μέχρι νεωτέρας :)...
 

Pluto63

Retro Addict
Comrade
Joined
Oct 14, 2014
Messages
785
Πω πω πω, άντε να δούμε, πιθανόν έκανα και εγώ αυτό το μόντ για το χρωμα στο δικό μου αλλά ως συνήθως δεν θυμάμαι τίποτα, είναι το γνωστό πρότυπο, κανεις τσεκ στο μυαλό ότι λειτουργεί οκ και μετά ξεχνάς ότι έχεις κάνει....
Άψογος Γιώργο, περιμένουμε το sequel.
 

dR_wH0

Solder Noob
Staff member
Comrade
Joined
Mar 24, 2012
Messages
5,854
Άψογος όπως πάντα ο Βρυκόλακας...
Υ.Γ : Πρεπει να επενδυσουμε σε epoxy methods για τα σπασμενα tracks :)
 

geoanas

Commodore Vampire
Staff member
Comrade
Joined
Oct 21, 2012
Messages
7,328
Να και ένα έτοιμο beeb.mmb για να ξεκινήσουμε στον Electron. Το παρόν βέβαια αποτελεί προϊόν και αντικείμενο πειραματισμών και περαιτέρω έρευνας ;)

Αν ζητάτε κάτι σε BBC, τότε εδώ θα βρείτε αυτό που γυρεύετε ;)
 

Attachments

  • BEEB.zip
    3.2 MB · Views: 5

cutlaroc

Retro Addict
Comrade
Joined
Aug 4, 2017
Messages
545
Πολύ χαίρομαι για την πορεία του μηχανήματος αυτού Γιώργο μου!! Το έκανες τούμπανο!!! :):) Δεν περίμενα κάτι πιο κάτω!!:lol::lol::rofl::rofl:

Να σημειωθεί οτι το συγκεκριμένο το είχα βρει τυχαία στο Μοναστηράκι εδώ και πολλά χρόνια μέσ'τη βρώμα σ'ένα μαγαζί με παλιατζούρες να είναι ακουμπισμένο πάνω σε κάτι dexion μαύρα κι άραχνα...Το έπλυνα όσο μπορούσα αλλά ο Γιώργος εδώ έκανε άλλη δουλειά, το board λάμπει, εγώ φοβόμουν (γιατί είμαι και άσχετος αλλά και δεν είχα και τα κατάλληλα υλικά τότε) και απλά το καθάρισα όσο μπορούσα προσεκτικά με ένα πινέλο...

Είναι πολύ ωραίο να βλέπεις ένα μηχάνημα μέσ'τη λάσπη να παίρνει ζωή και να δουλεύει , μακάρι να ήξερα να κάνω και γω τέτοια... που θα πάει όμως θα μάθω κάποτε...

Να σαι καλά Γιώργο μου! x3x3:):)
 

geoanas

Commodore Vampire
Staff member
Comrade
Joined
Oct 21, 2012
Messages
7,328
Πολύ χαίρομαι για την πορεία του μηχανήματος αυτού Γιώργο μου!! Το έκανες τούμπανο!!! :):) Δεν περίμενα κάτι πιο κάτω!!:lol::lol::rofl::rofl:

Να σημειωθεί οτι το συγκεκριμένο το είχα βρει τυχαία στο Μοναστηράκι εδώ και πολλά χρόνια μέσ'τη βρώμα σ'ένα μαγαζί με παλιατζούρες να είναι ακουμπισμένο πάνω σε κάτι dexion μαύρα κι άραχνα...
...
Είναι πολύ ωραίο να βλέπεις ένα μηχάνημα μέσ'τη λάσπη να παίρνει ζωή και να δουλεύει...
Η χαρά μου τότε διπλή -:):)- Κωστή, αφού από την βρώμα και τον βούρκο το ανεβάσαμε στα "ρετιρέ"! Χα!Χα!Χα! Εξάλλου, εγώ πάντα έχω ως αρχή μου να τιμώ τους φίλους μου. Ένας λοιπόν από τους τρόπους έκφρασης και ανταπόδοσης προς εσάς, είναι και μέσω της ξεχωριστής εκτίμησης που τρέφω στα δώρα σας!

...μακάρι να ήξερα να κάνω και γω τέτοια... που θα πάει όμως θα μάθω κάποτε...
Γι αυτό μην στεναχωριέσαι καθόλου man! Αρκεί να παρακολουθείς εντατικά μαθήματα στο A.R.C. Ο Χρήστος @AEON έχει φροντίσει και εξοπλίσει τον πάγκο με ένα σωρό "πυρηνικά όπλα" (από τα καλύτερα στην πιάτσα) που θα βοηθήσουν όλους τους επίδοξος (και μη) μάστορες, παρέχοντας τους εξαιρετικά εργαλεία!
Εδώ ακριβώς είναι η στιγμή που "παίρνω πάσα" για να εκφράσω ακόμη ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ σε όλους σας, εκεί κάτω στο club των Αθηνών :thumbup:

Να σαι καλά Γιώργο μου! x3x3:):)
Κι εσύ ρε man! May the force be with U!
 

cutlaroc

Retro Addict
Comrade
Joined
Aug 4, 2017
Messages
545
Η χαρά μου τότε διπλή -:):)- Κωστή, αφού από την βρώμα και τον βούρκο το ανεβάσαμε στα "ρετιρέ"! Χα!Χα!Χα! Εξάλλου, εγώ πάντα έχω ως αρχή μου να τιμώ τους φίλους μου. Ένας λοιπόν από τους τρόπους έκφρασης και ανταπόδοσης προς εσάς, είναι και μέσω της ξεχωριστής εκτίμησης που τρέφω στα δώρα σας!


Γι αυτό μην στεναχωριέσαι καθόλου man! Αρκεί να παρακολουθείς εντατικά μαθήματα στο A.R.C. Ο Χρήστος @AEON έχει φροντίσει και εξοπλίσει τον πάγκο με ένα σωρό "πυρηνικά όπλα" (από τα καλύτερα στην πιάτσα) που θα βοηθήσουν όλους τους επίδοξος (και μη) μάστορες, παρέχοντας τους εξαιρετικά εργαλεία!
Εδώ ακριβώς είναι η στιγμή που "παίρνω πάσα" για να εκφράσω ακόμη ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ σε όλους σας, εκεί κάτω στο club των Αθηνών :thumbup:


Κι εσύ ρε man! May the force be with U!

Έχει γίνει πολύ καλή δουλειά στο club από τα παιδιά , εγώ προσκυνάω!! Θα γίνει της σολντερίνης το κάγκελο!!!! :rofl::rofl::rofl::lol::lol::lol:
Μακάρι να έρθετε να μας δείτε Γιώργο!! :):):)
 

geoanas

Commodore Vampire
Staff member
Comrade
Joined
Oct 21, 2012
Messages
7,328
...
Μακάρι να έρθετε να μας δείτε Γιώργο!! :):):)
Εγώ να έρθω με μεγάλη χαρά...το πρόβλημα είναι εσείς πως θα με βγάλετε από εκεί μέσα μετά! :lol::rofl::lol::rofl:
 

sly*m

Retro Addict
Comrade
Joined
Oct 30, 2018
Messages
646
Ωραίος Geo! :thumbup::lol: Κώστα @cutlaroc μπράβο που έδωσες το μασίνι στο @geoanas.:thumbup: Από αυτά που λες, φαντάζομαι σε τι κατάσταση ήταν.:confused:
είναι το γνωστό πρότυπο, κανεις τσεκ στο μυαλό ότι λειτουργεί οκ και μετά ξεχνάς ότι έχεις κάνει....
Ακριβώς Άκη! Πχ να φτάχνεις κυκλωματάκια, δουλεύει με τη μία, λες 'μα γιατί να κάνω αυτό το σημείο έτσι, ας το βελτιώσω λίγο' και το πειράζεις, δεν δουλεύει καλά πλέον και δεν έχεις κάνει σχηματικό να δεις πως το έκανες αρχικά! Ή έστω μια φωτογραφία...:confused::confused::confused:
 

cutlaroc

Retro Addict
Comrade
Joined
Aug 4, 2017
Messages
545
Εγώ να έρθω με μεγάλη χαρά...το πρόβλημα είναι εσείς πως θα με βγάλετε από εκεί μέσα μετά! :lol::rofl::lol::rofl:

Δεν κατάλαβες... Ποιος είπε οτι θα σε βγάλουμε από εκεί μέσα;; :rofl::rofl::rofl::lol::lol::lol::rofl::rofl::rofl::lol::lol::lol:


Ωραίος Geo! :thumbup::lol: Κώστα @cutlaroc μπράβο που έδωσες το μασίνι στο @geoanas.:thumbup: Από αυτά που λες, φαντάζομαι σε τι κατάσταση ήταν.:confused:

Ακριβώς Άκη! Πχ να φτάχνεις κυκλωματάκια, δουλεύει με τη μία, λες 'μα γιατί να κάνω αυτό το σημείο έτσι, ας το βελτιώσω λίγο' και το πειράζεις, δεν δουλεύει καλά πλέον και δεν έχεις κάνει σχηματικό να δεις πως το έκανες αρχικά! Ή έστω μια φωτογραφία...:confused::confused::confused:

Άσε Μάνο @sly*m , δε μπορείς να φανταστείς... Θα σε δούμε σήμερα; :)
 

clemenza

Retro Mentor
Comrade
Joined
Feb 22, 2013
Messages
1,006
Γιώργο, δεν έχω παρά να σου μεταφέρω τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια!

Όχι επειδή ασχολήθηκες με τον (συμπαθέστατο) Electron, αλλά κυρίως επειδή κατέγραψες και τεκμηρίωσες οτιδήποτε έκανες, με αποτέλεσμα, οποιοσδήποτε noobάς από εμάς και αν αποφασίσει να ασχοληθεί στο μέλλον με τον "μικρό BBC" (ή, και τον μεγάλο, εδώ που τα λέμε) να έχει έτοιμο έναν κατατοπιστικότατο μπούσουλα να ακολουθήσει.

Μπράβο! :thumbup:
 
Top