Εχετε καποιες αρχες στο Gaming που τις ακολουθειτε πάντα;

AEON

Tech Admin
Staff member
Messages
124
Reaction score
301
Points
173
Only rule: Αν μου αρέσει αρκετά το παιχνίδι, θα κάτσω πάντα να το τελειώσω. Αν δεν έχω χρόνο θα γίνει σπαστά, αλλά θα γίνει οπωσδήποτε, ακόμα κι αν χρειαστεί να περάσουν εβδομάδες ή μήνες.

Δεν έχω σταματήσει ποτέ από τα'80 το video gaming και τα περισσότερα classics τα τέλειωσα στην εποχή τους (κανονικά, με cheat, με όποιον τρόπο μπορούσα). Επίσης δε με ενδιαφέρει καθόλου αν θεωρούμαι γραφικός που συνεχίζω ακόμα, καθώς οι τίτλοι διαρκώς εξελίσσονται και γίνονται πιο εντυπωσιακοί. Για την ακρίβεια γίνονται όλοι όσα ονειρευόμουν σαν πιτσιρικάς κι ακόμα καλύτεροι! Πάντα ήταν και θα παραμένει μια από τις αγαπημένες ασχολίες μου, καθώς το θεωρώ από τα καλύτερα mental / reflex exercises. Ειδικά με τα adventures & τα RPGs αισθάνεσαι σαν να έχεις ζήσει χιλιάδες ζωές ή να έχεις διαβάσει χιλιάδες interactive βιβλία.

Πλέον βέβαια τα καινούργια PC & console games διαθέτουν τόσο βάθος που είναι σχεδόν αδύνατον να καλύψεις όλα τα achievements. Οπότε το main campaign / story και πολύ του είναι. Μόνη πρόσφατη εξαίρεση το Assassin's Creed Odyssey που λόγω αγαπημένης θεματολογίας δεν άφησα όρθιο κολυμπηθρόξυλο.
 

Leon

Retro Enthusiast
Messages
387
Reaction score
1,602
Points
103
Λατρεύω επίσης τα παιχνίδια που είναι καλύτερα στον Atari ST και όχι στην Amiga ( ακόμα και αν αυτά είναι χάλια).
Τα χρησιμοποιώ ως benchmark, και απόδειξη ότι διαθέτω τον κορυφαίο computer. Αναλύω τον τρόπο που φτιάχτηκαν. Αυτό με ξεκουράζει πολύ...
Ενδιαφέρον. Για πες μερικά. Όχι τα 3D, αυτά τα γνωρίζω, και εξισορροπούνται σε πιο γρήγορες Amiga. Με ενδιαφέρουν όσα είναι καλύτερα στον ST ανεξαρτήτως ταχύτητας CPU.
 

Rygar

Retro Starter
Messages
8
Reaction score
23
Points
3
1) Αυτή είναι η Νο1 αρχή μου για οτιδήποτε αφορά παιχνίδι/χόμπι/διασκέδαση πάσης φύσης. Παίζω για να διασκεδάσω, να χαλαρώσω, για κανέναν άλλο λόγο. Αν λοιπόν ένα παιχνίδι δε μπορώ να το συνεχίσω γιατί κόλλησα κάπου, θα ψάξω για tutorial (cheats στο PS4 δεν υπάρχουν άλλωστε, εννοώ πχ. να πληκτρολογήσεις κάποια κρυφή λέξη για να σου δώσει άπειρη ενέργεια). Αν έχω φτάσει στο τέλος του παιχνιδιού και δε μπορώ να περάσω τον τελικό κακό χάνοντας 3-4 φορές, πραγματικά θα το παρατήσω και θα το διαγράψω και από την κονσόλα. Πάει, τέλος! Πάμε στο επόμενο.
2) Αποφεύγω τα παιχνίδια που μου μεταδίδουν άγχος (βλέπε Dying light), λόγω ακριβώς του Νο1.
3) Πάντα ενα παιχνίδι, προσπαθώ να το ξεζουμίζω, μπορεί μεν να μην πιάσω 100% (αγνόησα εκείνο το loot box στον πάτο μιας λιμνης γεμάτης καρχαρίες), όμως βάζω στόχο να τελειώσω όλα τα side missions. Το αποτέλεσμα είναι να παίζω ένα παιχνίδι για μήνες (εξαρτάται και πόσο χρόνο αφιερώνω, κυρίως το ΣΚ που παίζω παραπάνω), να έχω στο μεταξύ αγοράσει κι άλλα παιχνίδια και να φτάνω κάποια στιγμή που να μη μπορώ να αποφασίσω με ποιό θα συνεχίσω
4) Παιχνίδια που περιέχουν stealth σε μικρό ή μεγάλο βαθμό με τσιγκλάνε να ακολουθήσω το stealth δρόμο, πάλι με αποτέλεσμα ένα ήδη μεγάλο σε διάρκεια παιχνίδι να διαρκεί πολύ περισσότερο (κάτι που δε με χαλάει καθόλου).
5) Πάντα αφού τελειώσω ένα μεγάλο παιχνίδι που μου πήρε πολύ καιρό να το τελειώσω, αφήνω 1-2 μήνες χωρίς να παίξω τίποτα. Αυτό όμως νομίζω ότι τελικά μου βγαίνει αυτόματα, δεν είναι προαποφασισμένο δηλαδή, λες και ο οργανισμός μου έχει μπουχτίσει.
6) Δε φοβάμαι μην εθιστώ στο παιχνίδι, δεν έχω εθιστεί ποτέ σε τίποτα (οκ, τώρα τελευταία τρώω κανα πιτόγυρο παραπάνω). Οταν λοιπόν πρέπει να γίνουν δουλειές του σπιτιού, έχουν την απολυτη προτεραιότητα, οπότε κλείνουν τα πάντα (ντάξει, μπαίνει η κονσόλα σε rest mode:D).
7) Πάντα έχω το καμπινάκι μου Alive and kicking ώστε αν μία στο τόσο μου τη δώσει, να μπορώ να παίξω ένα Ταμπλ Ντράκον όπως πρέπει να παίζεται, γι'αυτό πάντα έχω ψιλά στο σπίτι μπουχαχαχαχαχα!
8) Αν θέλω να παίξω adventure, θα τρέξω dosbox ή winuae.

Το Νο5 μου τυχαίνει και στη δουλειά. Μπορεί να δουλεύω επί ένα μήνα τουλάχιστον 12 ώρες ημερησίως και τα ΣΚ με σύνδεση από το σπίτι γράφοντας χιλιάδες γραμμές κώδικα και αφου παραδώσω το έργο και επέλθει νηνεμία, τον επόμενο μήνα να μη θέλω να γράψω ούτε ένα IF.

Έχω έναν και μόνο κανόνα... "Καρπαζώνω" οποιονδήποτε πάει να μου πει πως θα παίξω ένα παιχνίδι!
Εγώ "καρπαζώνω" όποιον με βλέπει να παίζω και να μου λέει "μα καλά δε μεγάλωσες πια; ακόμα παιχνίδια παίζεις" και όταν του απαντάω "ναι, κι εσύ δε χάνεις παιχνίδι του Ολυμπιακού" να μου απαντάει "αλλο αυτό". Ρε αντε ^!%$^&@*#!!!! Φαντάζομαι τον εαυτό μου στα ογδομηνταφέβγα μου και όλο και κάποιο χειριστήριο θα κρατάω και θα δείχνω στα εγγόνια μου πως να παίζουν pacman (ΟΚ, τα βασικά:D)

Μόνη πρόσφατη εξαίρεση το Assassin's Creed Odyssey που λόγω αγαπημένης θεματολογίας δεν άφησα όρθιο κολυμπηθρόξυλο.
Ομοίως!! Μπήκα σε όλες τις σπηλιές, κολύμπησα παντού, σκαρφάλωσα παντού, θαύμασα τα καταπληκτικά τοπία που έφτιαξαν οι γραφίστες, σκότωσα όλα τα Alpha ζώα κλπ κλπ.
 
Last edited:

Imgema

Retro Starter
Messages
4
Reaction score
12
Points
3
- Σκοπός δεν είναι να τερματίσω ένα παιχνίδι όπως έκανα παλιά. Αλλά να το ευχαριστηθώ όσο κρατήσει. Οπότε αν ένα παιχνίδι δεν μου αρέσει αρκετά ή το βαρεθώ, το παρατάω. Αν μου αρέσει θα το τερματίσω στο 100%.

- Δεν παίζω σε κινητά. Εκτός από πολύ σπάνιες εξαιρέσεις, μέχρι σήμερα μόνο ένα παιχνίδι κατάφερε να με κερδίσει (Game Dev Story).

- Αποφεύγω παιχνίδια τύπου Last of Us, Heavy Rain κλπ, δηλαδή αυτά που έχουν ρηχό gameplay και πολλά cutscenes με story που παίρνει πολύ σοβαρά τον εαυτό του.

- Αποφεύγω οτιδήποτε πουσάρει κάποια πολιτική ατζέντα ή φεμινισμό.

- Δεν παίζω multiplatform τίτλους σε κονσόλες. Είναι σαν να παίζω την έκδοση του PC στα low. Σε κονσόλες μόνο τα exclusives πλέον.

- Αποφεύγω να παίζω στα 30fps εκτός και αν δεν μπορώ να κάνω αλλιώς (exclusive σε κονσόλα).

- Racing Games στα 30fps στον κάδο κατευθείαν. Γι αυτό δεν έπαιξα ποτέ το Driveclub στο PS4 και ας έχει τα καλύτερα γραφικά. 30fps racing μόνο σε PS1/N64/Saturn μπορώ να ανεχτώ γιατί εκεί δικαιολογούνται.

- Αποφεύγω τα παιχνίδια day 1. Προτιμώ να βγουν 2-3 patch πρώτα. Εκτός και αν ξέρω από πριν ότι είναι κομπλέ.

- Τερματίζω το original Dungeon Keeper χρόνο παρα χρόνο. Κανόνας.

- Δεν παίζω ποτέ multiplayer. Πρώτη και τελευταία φορά ήταν με το WoW που κάηκα. Μόνο single player campaigns. Δεν με ενδιαφέρει πλέον ούτε ο ανταγωνισμός οπως παλιότερα που μετράγαμε τις νίκες στα Street Fighter και τα Mortal Kombat.

- Προτιμώ να παίξω ένα παλιό παιχνίδι σε emulator παρά σε κανονική κονσόλα. Αρκεί να είναι 100% accurate το emulation και να έχω μία πιστή εικόνα σε σωστή CRT οθόνη ή σε LCD με shaders. Οι emulators μου επιτρέπουν να παίζω με το ίδιο gamepad του 360 σε όλα τα συστήματα, να αλλάξω τον χειρισμό σε παιχνίδια που κανονικά δεν σε αφήνει, να βελτιώνω το frame rate σε παλιά 3D games, να κάνω save όπου θελω και να το αφήνω, και ένα σωρό άλλες ευκολίες.
 
Top