What's new
iamretro

Wow! It seems you have yet to create an account with us! Needless to say, you have to register in order to get the full "iamretro" experience! You will then be able to create your own topics, reply to posts and be an active member of the MOST prolific community in Greece (even further than that, but we're being modest for now). So don't delay! REGISTER!

Κάποιες φορές που (νόμιζα ότι) πόνταρα στο στάνταρ της τεχνολογίας και έχασα...

turrican

Too Retro to post!
Comrade
Joined
Jun 13, 2012
Messages
3,018
Atari ST.

Η πιο ευτυχισμένη περίοδος της ζωής μου! Έχω 16bit, έχω το όνομα της Atari (που δε γίνεται να κλείσει ποτέ), και ο Trmiel έχει ξεσκιστεί να ανακοινώνει "παπάδες"! Τίποτα δε μπορεί να πάει στραβά! Είμαι πιο γρήγορος από τον IBM PC/XT και κοντράρω τον AT! Γελάω με τον Apple Mac! Κοιτάω και την Amiga στη βιτρίνα (αλλά δε γελάω). Τι θέλει μωρέ αυτός ο Βασίλης Κωνσταντίνου στη στήλη "Εδώ Λονδίνο" και κοροϊδεύει να'ούμε;

Τελικά ο πρόεδρος ανακοίνωσε ότι θα βγάλει PC's...μετά βγάλαμε και κονσόλες, και μετά ...

Commodore Amiga.

Εντάξει...ατυχίες έχουν όλοι!

Η Atari μας άφησε...

Ας πάρουμε τώρα τη 1200 να οργανωθούμε, και αύριο που θα ξημερώσει, βλέπουμε...

Το μόνο σίγουρο, ότι η commodore δε θα κλείσει ποτέ...

SONY Playstation 1


Εδώ ομολογώ ότι δε το είχα με τις κονσόλες... παρορμητική αγορά χωρίς να διαβάσω ούτε ένα console περιοδικό.

Λίγο τα Computer περιοδικά (οι κονσόλες δεν χρειάζονται αναβάθμιση σαν τα PC), λίγο το όνομα (θα πιάσω κανα φράγκο, να πάρω κανά sony), λίγο οι τρομερές γραφικές δυνατότητες του, το αποφάσισα! Το αγόρασα ένα βράδυ από την οδό Στουρνάρα

Τι τα θες, τζίφος! Το ps1 τελείωσε σε ένα χρόνο, αφού ήδη είχε ανακοινωθεί το PS2 (και εγώ δε το ήξερα). Μου ήρθε εγκεφαλικό.

SEGA Dreamcast.

Δε χάνω το κουράγιο μου... πρέπει να κοιτάξω μπροστά.
Ποτέ πια στην προδότρια SONY.

Δε μπορώ να φανταστώ πιο σίγουρη επένδυση από τη SEGA.
Άλλος κόσμος παιδί μου!
Μα ναι, βέβαια! Θυμάμαι κάποτε ότι το μαύρο Mega drive έσπερνε... (τρόμαξε και την Amiga).
Θα συναχτώ λοιπόν με τον κολοσσό των Arcades, με αυτόν που δε θα με πουλήσει ποτέ.

Τζίφος αδέρφια...πέρασαν τόσα χρόνια, και δε μου αρέσει να μιλάω πια γιαυτό...

Nintendo Game Cube.

Φαρμακωμένος από τις εξελίξεις, ετοιμαζόμουν να ρίξω μαύρη πέτρα στις κονσόλες!
Τι γυρεύουμε εμείς αρχοντάδες άνθρωποι με τις παιχνιδομηχανές;

Και καθώς έπαιζα στο PC κάποιες ROM (Nintendo super NES), αλάλαξα!
Τι ωραία παιχνιδάκια είναι αυτά; Διασκέδασα αφάνταστα γιατί προφανώς η Nintendo ξέρει καλά τι σημαίνει παιχνίδι και διασκέδαση!
Όλα ξαφνικά ξεκαθάρισαν. Είχα απλά πάρει τις λάθος κονσόλες!
Αγόρασα τελικά το GC! Υπέροχα νέα, είχε και αποκλειστικότητες από το Dremcast (sonic), αλλά και τα Resident evil. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;
Ωραίο μηχανάκι...αλλά... (ρε ποιος με μούτζωσε; ) άρχισαν οι αναποδιές.

Έφυγε άξαφνα η RARE. Δε το πιστεύω! Η εταιρία σημαία της Nintendo μας πούλησε και πήγε στη microsoft...
Αργότερα κατάλαβα και κάτι που ισχύει γενικά. Οι αποκλειστικοί (3rd party) τίτλοι δεν είναι ακριβώς αποκλειστικοί, αλλά είναι μια δέσμευση με κάποιο χρονικό ορίζοντα (π.χ 1 χρόνο). Αργότερα είδα τα αποκλειστικά της Sega να βγαίνουν και στο PS2... (να μη πω για το Resident evil).

Χωρίς να πω ότι δε το ευχαριστήθηκα το μηχανάκι, εντούτοις δε γνώρισε την δόξα (και τη ποικιλία τίτλων ) των προγόνων του...


Windows mobile.

Τι να πω εδώ βρε παιδιά! Επέλεξα να επενδύσω στη πιο γρήγορη και όμορφη πλατφόρμα. Προτίμησα τη σιγουριά και την παντοδυναμία των windows. Αυτή τη φορά, δεν έκανα τίποτα λάθος! Πόνταρα στο πιο δυνατό άλογο, σχεδόν έκλεβα εκκλησία. Πιο πιθανό θα ήταν να κλείσει η Apple, να "στρίψει" η google, όχι όμως να φύγει η microsoft! Τζίφος! Η απόλυτη καταστροφή! Πέρασε αρκετός χρόνος από το σοκ της είδησης, αλλά δε λέω να το χωνέψω.

Σήμερα φυτοζωώ! Αγοράζω φθηνά μεταχειρισμένες win ναυαρχίδες (κάποτε πανάκριβες), και αυτή είναι η αναβάθμιση μου...
Οι εφαρμογές σταματούν μία-μία την υποστήριξη, προσπαθώντας να δώσουν τη χαριστική βολή σε μια πλατφόρμα που της τράβηξαν βιαίως τα καλώδια και ακόμη δε μπορεί να πεθάνει... είμαι ράκος. Κυκλοφορώ σαν τον απόκληρο, με άδειο κρασοπότηρο...
 
Last edited:

Always Somewhere

Retro Mentor
Comrade
Joined
Jul 8, 2017
Messages
1,488
@dimfil Και εγώ την πάτησα με τα Win OS Phones και όχι μια αλλα και τις δύο φορές που έκανε προσπάθεια η M$ να πάρει μερίδιο από την παγκόσμια βιομηχανία των κινητών τηλεφώνων..

Αρχικά με τούτο εδώ το LG που είχε λανσάρει τότε (2007) στην Ελλάδα η εταιρεία που γράφει πάνω..Δεν ήταν κακό το OS (και που ήταν στα σπάργανα η Mobile τεχνολογία αυτής της εταιρείας ήταν πολύ καλο και δυνατό κινητό) πραγματικά είχε πολλά καλα χαρακτηριστικά το Win OS, εφαρμογές, παιχνίδια αλλα και συμβατότητα με το pc (θυμάμαι ότι είχε η συσκευασία και καλώδιο σύνδεσης με τον pc).

Μου άρεσε πολύ αυτό το κινητό και όπως έγραψα και πριν σαν λειτουργικό ήταν πολύ καλό και δεν είχα κανένα θέμα.

Ποτε μου δεν κατάλαβα γιατί σταμάτησε η παραγωγή κινητών με Win OS.

Μετά από χρόνια που πήρα τo κινητό Nokia Lumia 640 με τα Win 8.1 mob edition (στην δεύτερη προσπάθεια της M$ το 2016).

Ενιωσα αρχικά ότι είχα ένα πολύ καλό και δυνατό κινητό με το κορυφαίο OS. Το νέο αντίπαλο δέος του Android και της μηλιας!

Εξάλλου ηταν η κορυφαία M$, η πιο ώριμη και σταθερή σαν εταιρεία, η κορυφαία σε αξία εταιρεία..

Τι λέμε τώρα! Νιώθω ασφάλεια τώρα!!!
(Έτσι έλεγα μέσα μου)

Όχι όμως για πολύ!

Ολα πήγαιναν καλά μέχρι που.... Ξεκίνησαν τα γνωστά Updates!!!

Κάθε update ήταν τρόμος.. Αντί να φτιάχνουν πράγματα γίνονταν χειρότερα...

Εγώ συνηθίζω να ακούω ραδιόφωνο μέσω κινητού και σε κάποιο update το αφαίρεσαν τελείως από τις δικές τους εφαρμογές...

Άρχισαν να φτιάχνουν κάποιοι developers εφαρμογές radio στο store της εταιρείας και τους μπλόκαρε η γνωστή εταιρεία γιατι δεν τους έδινε τα δικαιώματα για κάποιο λόγο.. Αν είναι δυνατόν δηλαδή.. Δικαιώματα για Ραδιόφωνο εφαρμογή... Κινητό χωρίς εφαρμογή ραδιόφωνο έχετε ξαναδεί;;;

Μέτα άρχισε να μπλοκάρει τις δικές τις εφαρμογές, άλλοτε να τις αφαιρεί τελείως για μήνες (πχ την εφαρμογή Camera για να βγάζεις φωτογραφίες) και άλλωστε να κάνουν patch και να κρασαρουν όλα!!!

Βασικά άρχισαν να αυτοκτονούν την ίδια την τεχνολογία τους σε ένα πολύ ασφαλές κινητό (αν θυμάμαι καλά διαφήμιζαν ότι δεν ήταν δυνατόν να κολλήσει ιό λόγω του ότι κάθε εφαρμογή έτρεχε σε δικό της sandbox).

Βασικά πιστεύω ότι το αυτοκτόνησε η ίδια η εταιρεία και όχι ο ανταγωνισμός, έκαναν πράγματα σαν να το προορίζαν για φούντο από πριν και σαν να ήταν μια γρήγορη αρπακτη και τίποτα άλλο..

Καλύτερα να έβαζαν το Win OS που είχαν στο LG πάρα την τελευταία έκδοση του!

Αργότερα άκουσα και το big boss αφεντικό που έλεγε στo Αμερικά να παρατησουμε τα WM κινητά και να μην τα χρησιμοποιούμε!!
Μάλιστα εκείνος είπε δημόσια ότι χρησιμοποιεί Android κινητό!! Ε εκεί και αν ένιωσα πουλημενος... Γκρρρ..
 
Last edited:

turrican

Too Retro to post!
Comrade
Joined
Jun 13, 2012
Messages
3,018
Εγώ παιδιά, τη στιγμή που μιλάμε χρησιμοποιώ ένα win mobile dual sim με 6" οθόνη και νιώθω υπαρχηγόπουλο... (ποιον κοροϊδεύω τώρα...).

Έχω φωτογραφική μηχανή, οθόνη, και ταχύτητα. Το Hardware δε κολλάει γιατί το λειτουργικό είναι ελαφρύ.
Όσος καιρός και αν περάσει, το τηλέφωνο δεν χάνει σε απόδοση και απόκριση, είναι όπως τη πρώτη στιγμή.

Ο τρόπος χειρισμού, μου φαίνεται αυτονόητος και λογικός. Είναι πια σαν προέκταση του εαυτού μου.

Βλέποντας τόσα χρόνια τους δίπλα μου (adroid) , να αποκτούν περισσότερους cpu πυρήνες και μεγαλύτερη μνήμη, και παρόλα αυτά, ύστερα απο μερικούς μήνες (και κάμποσα update) να σέρνονται, με πιάνει αλλεργία...

Καλό το linux, αλλά ήθελα κάτι να δουλεύει αρχικά σαν συσκευή, και ύστερα θα τα βρούμε όλα τα άλλα.

Τα πρώτα χρόνια τα windows phones ήταν απλά μονόδρομος για όποιον ήθελε δωρεάν σοβαρό offline navigator.
Επίσης είχαν καλύτερη διαχείριση της μνήμης αποθήκευσης. Μπορούσα να αποθηκεύσω σχεδόν ότι ήθελα στην κάρτα.

Το λειτουργικό πέθανε πριν ωριμάσει.
Αν δεν βρισκόσουν σε κανένα ring υψηλής προτεραιότητας, λογικά θα έπαιρνες δοκιμασμένα updates, χωρίς εκπλήξεις.
Και προς θεού, μόνο Win 8.1, ποτέ 10...Τα apple δε τα έχω δουλέψει, λογικά θα είναι σφιχτά στο θέμα ελέγχου των πάντων, αλλά δεν έχω άποψη.
 

clemenza

Retro Mentor
Comrade
Joined
Feb 22, 2013
Messages
1,009
Χμ... Ωραίο θέμα. Προσωπικά ή άλλαζα τα μηχανήματα πριν την ώρα τους (παλιά) οπότε δεν είχα τέτοια θέματα, ή, τα τελευταία 15 και βάλε χρόνια τα αγοράζω με μεγάλη καθυστέρηση, οπότε το ότι θα τα εγκαταλείψει η εταιρία που τα παράγει είναι... κάτι παραπάνω από βέβαιο!

Τι να πω, μου φταίει η Microsoft που αγόρασα το πρώτο μου ΧΒΟΧ ένα χρόνο πριν σταματήσει, το XBOX 360 5 χρόνια μετά την κυκλοφορία του και το XBOX ONE... πρόπερσι; Η Nintendo που πήρα Gamecube και Nintendo 64 ενώ είχε κυκλοφορήσει το Wii; Μόνο τα Playstation και Playstation 3 είχα πάρει από πολύ νωρίς, έτσι για να τα πληρώσω πανάκριβα, να το χαρώ! :p

Α, και το Wii το είχα πάρει από την αρχή, γι' αυτό και το βαρέθηκα επίσης από την αρχή! :lol:
 

konc

Retro Enthusiast
Comrade
Joined
Nov 8, 2012
Messages
420
Το windows mobile ήταν πραγματικά ωραίο και σωστό OS, και εμένα μου άρεσε πολύ. Έπρεπε να κάνει θραύση στις entry-level συσκευές, εκεί που το android πριν γίνει όσο καλό είναι τώρα σερνότανε και crashαρε συνέχεια, αλλά ας όψονται οι εφαρμογές που ποτέ δεν έφτασαν σε ικανοποιητικό αριθμό και επίπεδο. Για να παραμείνω εντός θέματος, προσωπικά αισθάνομαι πως την έχω πατήσει έτσι μία φορά: Με το Symbian της Nokia. Άλλο ένα OS που ήταν πραγματικά καλό αλλά πέτυχε τη Nokia πάνω στα προβλήματα και άργησε να γίνει αυτό που έπρεπε. Η τελευταία έκδοση πριν εξαφανιστεί ήταν καλύτερο από το τότε android, αλλά άργησε υπερβολικά να εμφανιστεί. Τότε το μερίδιό της ήταν ήδη εξαιρετικά μικρό και το ios αλλού, οπότε χάθηκε στη λήθη...
 

clemenza

Retro Mentor
Comrade
Joined
Feb 22, 2013
Messages
1,009
Νεανικές τρέλες, δεν ήξερα τι εστί microdrives
Είχα αγοράσει το πακέτο ZX Interface 1 + Microdrive για τον Spectrum, οπότε έμαθα καλά τι εστί microdrive. Γι αυτό ακριβώς η επόμενη αγορά μου ήταν Commodore 64 και όχι QL. Ε, καλά, ίσως να έπαιξε ένα μικρό ρόλο και το wow factor (games+music+graphics)! :cool:
 

dimfil

Retro Mentor
Comrade
Joined
Mar 4, 2017
Messages
1,275
Είχα αγοράσει το πακέτο ZX Interface 1 + Microdrive για τον Spectrum, οπότε έμαθα καλά τι εστί microdrive. Γι αυτό ακριβώς η επόμενη αγορά μου ήταν Commodore 64 και όχι QL. Ε, καλά, ίσως να έπαιξε ένα μικρό ρόλο και το wow factor (games+music+graphics)! :cool:
Microdrive στον spectrum!
Πανούλη το τερμάτισες! [emoji16][emoji16][emoji16]
 

clemenza

Retro Mentor
Comrade
Joined
Feb 22, 2013
Messages
1,009
Microdrive στον spectrum!
Πανούλη το τερμάτισες! [emoji16][emoji16][emoji16]
Τι να πω ρε φίλε, με την ενημέρωση της εποχής πίστευα ότι επρόκειτο για κάτι αντίστοιχο του disk drive. Είχε και λογική τιμή, οπότε προχώρησα στην επένδυση. 2-3 μήνες μετά είχε φύγει μαζί με τον Spectrum για να έρθει ο 64άρης και να μείνω να αναρωτιέμαι πώς γίνεται ένας υπολογιστής να μην έχει εντολή CLS! :lol:
 

Vincent

Retro Addict
Comrade
Joined
Mar 9, 2012
Messages
986
Μήτσο χρόνια πολλά.
Πες μου τι θα αγοράσεις να μην το πάρω.
 

turrican

Too Retro to post!
Comrade
Joined
Jun 13, 2012
Messages
3,018
Μήτσο χρόνια πολλά.
Πες μου τι θα αγοράσεις να μην το πάρω.
ΩΩΩΩ ευχαριστώ φιλαράκι, τώρα το είδα!!! :p:unsure:
εεεεεε....κανένα raspberry pi 4...ίσως; :whistle:
 
Top