Κατά τύχη, και ενώ έβλεπα σε μια σελίδα μερικά PC-Cases, διαπίστωσα έντρομος, ότι τα νέα κουτιά δεν διαθέτουν πια στην πρόσοψη θέσεις για CD/DVD drives!!!
Έπαθα σοκ! "Κατάπια", βλέπετε, την εξαφάνιση των floppies, έζησα την εξαφάνιση των sound cards, θα ανεχτώ και αυτή τη νέα πρόκληση;
To CD-ROM το είχα συνδυάσει με ότι πιο προωθημένο στην τεχνολογία! Ήταν στη συνείδηση μου, από τα προϊόντα "σημαία" που θα μας οδηγούσαν στον 21 αιώνα.
Ήταν όμορφο, πολύχρωμο, ακουγόταν δε τέλεια! Ένοιωθα πολίτης της federation UFP!
Μα πως θα παίζω τώρα παιχνίδια; (Μα από το internet)
Πως θα φορτώνω τους drivers του συστήματος μου; (Από το Internet)
Πως θα ακούω μουσική, πως θα βλέπω ταινίες; (E, μη το κουράζουμε)
Και το θέμα του backup; Πως θα κάνω τώρα backup; ( Backup σε οπτικό μέσο; Τρελός είσαι; )
Βέβαια, αφού πήρα μερικές αναπνοές και ηρέμησα, κατάλαβα ότι ίσως και να μη μου λείψει.
Άι στα κομμάτια, μου έφαγε τη ζωή!
Προβληματική τεχνολογία! Σε κανένα hi-fi δε λειτούργησε πάνω από χρόνο!
Στις Game Consoles, απορυθμίζονταν κάθε τόσο το laser.
Τα Backups, δεν ήταν καν σίγουρο ότι θα λειτουργούσαν.
Χώρια τα δισκάκια που έκαψα, χάραξα, και δε ξέρω και εγώ τι έκανα...
Και ήταν και αυτή... η μαγική στιγμή... όταν τα windows διάβαζαν το CD/DVD που μόλις έβαλες στο tray ... και το παντοδύναμο PC που είχες στήσει (αυτό που δε κόλλαγε πουθενά, αφού το έφτιαξες διαβάζοντας ευλαβικά το PC-Master) στιγμιαία κλατάριζε, και όλα (ακόμη και στην οθόνη) πάγωναν [αθάνατο multitasking και πυρήνες]).
Όχι δε θα μου λείψει!
Όμως ξαφνικά νιώθω σαν να είμαι γυμνός!
Βρε παιδιά μήπως να πάρω κανένα USB DVD-writer να βρίσκεται;
Πλάκα - πλάκα, περίμενα και κάτι χρόνια να πέσει η τιμή των blue-ray, και να καβατζώσω, αλλά τελικά ευτυχώς δε το έκανα.
Πάει και το blue-ray, απέτυχε.
Εν κατακλείδι, ίσως τα οπτικά μέσα να καταγραφούν απο την ιστορία σαν μια αποτυχία, καταδικασμένη να αποβληθεί (μεγάλη κουβέντα είπες).
(εγώ πάντως σε όλα τα PC's βάζω ακόμα Disk Drive!!!)
Έπαθα σοκ! "Κατάπια", βλέπετε, την εξαφάνιση των floppies, έζησα την εξαφάνιση των sound cards, θα ανεχτώ και αυτή τη νέα πρόκληση;
To CD-ROM το είχα συνδυάσει με ότι πιο προωθημένο στην τεχνολογία! Ήταν στη συνείδηση μου, από τα προϊόντα "σημαία" που θα μας οδηγούσαν στον 21 αιώνα.
Ήταν όμορφο, πολύχρωμο, ακουγόταν δε τέλεια! Ένοιωθα πολίτης της federation UFP!
Μα πως θα παίζω τώρα παιχνίδια; (Μα από το internet)
Πως θα φορτώνω τους drivers του συστήματος μου; (Από το Internet)
Πως θα ακούω μουσική, πως θα βλέπω ταινίες; (E, μη το κουράζουμε)
Και το θέμα του backup; Πως θα κάνω τώρα backup; ( Backup σε οπτικό μέσο; Τρελός είσαι; )
Βέβαια, αφού πήρα μερικές αναπνοές και ηρέμησα, κατάλαβα ότι ίσως και να μη μου λείψει.
Άι στα κομμάτια, μου έφαγε τη ζωή!
Προβληματική τεχνολογία! Σε κανένα hi-fi δε λειτούργησε πάνω από χρόνο!
Στις Game Consoles, απορυθμίζονταν κάθε τόσο το laser.
Τα Backups, δεν ήταν καν σίγουρο ότι θα λειτουργούσαν.
Χώρια τα δισκάκια που έκαψα, χάραξα, και δε ξέρω και εγώ τι έκανα...
Και ήταν και αυτή... η μαγική στιγμή... όταν τα windows διάβαζαν το CD/DVD που μόλις έβαλες στο tray ... και το παντοδύναμο PC που είχες στήσει (αυτό που δε κόλλαγε πουθενά, αφού το έφτιαξες διαβάζοντας ευλαβικά το PC-Master) στιγμιαία κλατάριζε, και όλα (ακόμη και στην οθόνη) πάγωναν [αθάνατο multitasking και πυρήνες]).
Όχι δε θα μου λείψει!
Όμως ξαφνικά νιώθω σαν να είμαι γυμνός!
Βρε παιδιά μήπως να πάρω κανένα USB DVD-writer να βρίσκεται;
Πλάκα - πλάκα, περίμενα και κάτι χρόνια να πέσει η τιμή των blue-ray, και να καβατζώσω, αλλά τελικά ευτυχώς δε το έκανα.
Πάει και το blue-ray, απέτυχε.
Εν κατακλείδι, ίσως τα οπτικά μέσα να καταγραφούν απο την ιστορία σαν μια αποτυχία, καταδικασμένη να αποβληθεί (μεγάλη κουβέντα είπες).
(εγώ πάντως σε όλα τα PC's βάζω ακόμα Disk Drive!!!)
Last edited: