What's new
iamretro

Wow! It seems you have yet to create an account with us! Needless to say, you have to register in order to get the full "iamretro" experience! You will then be able to create your own topics, reply to posts and be an active member of the MOST prolific community in Greece (even further than that, but we're being modest for now). So don't delay! REGISTER!

Παρουσίαση tabletop και handheld games (‘70s-‘80s)

geoanas

Commodore Vampire
Staff member
Comrade
Joined
Oct 21, 2012
Messages
7,375
antnik said:
ΑΑ…ssss μη μας ακούσει ο Νίκος. Είσαι ο δεύτερος για σουτ. Εγώ σταματάω να βάζω. Θα λέω δείτε τους πυκνωτές που άλλαξα σε αυτό το μηχάνημα. Κόλπο. ;) :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:
 

geoanas

Commodore Vampire
Staff member
Comrade
Joined
Oct 21, 2012
Messages
7,375
BANDAI ElectronicsΗ Bandai ιδρύθηκε το 1950 και το 1960 επεκτάθηκε, με έντονη εξαγωγική δραστηριότητα. Ξεκίνησε με την παραγωγή παιχνιδιών και από το 1971 εδραιώθηκε στον τομέα του πλαστικό - μοντελισμού.
Στην κλίμακα 1/48 ήταν ο αδιαμφισβήτητος νικητής αφού σάρωσε τον υπόλοιπο ανταγωνισμό.
Έχει επίσης εδραιωθεί και στον τομέα της ηλεκτρονικής διασκέδασης. Το 1990 υπήρχε ο σχεδιασμός συγχώνευσης με την SEGA που εκείνη την εποχή μεσουρανούσε, αλλά τελικά δεν τελεσφόρησε ποτέ. Ίσως αυτό να έσωζε την τελευταία από την κατάντια και την κατρακύλα που έχει πάρει σήμερα στα μάτια των fan της. Σήμερα μετά την συγχώνευση της με την Namco , τηρεί υπό την διεύθυνση της Bandai Namco Holdings και αποτελεί μέλος του Bandai Namco Group of Companies. Έχει την έδρα της στην Taito, Tokyo. Αποτελεί την τρίτη δύναμη παγκοσμίως μετά την Hasbro και την Mattel στην κατασκευή παιχνιδιών.
Η Bandai Electronics διέθεσε ένα πλήθος ηλεκτρονικών παιχνιδιών τόσο στην Αμερικανική αγορά όσο και στις υπόλοιπες περιοχές ( Ευρώπη και Ιαπωνία ). Στους καταλόγους της περιγράφονται γύρω στα 276. Στα παιχνίδια της βλέπουμε συχνά να αναγράφεται στο κουτί ή στο artwork, o χαρακτηρισμός FL και LSI. Τα ενδεικτικά αυτά προέρχονται από τα αρχικά των Fluorescent Lamp και Large Scale Integration. Ο πρώτος χαρακτηρισμός παραπέμπει στη χρήση VFD ως οθόνη. Ο δεύτερος αναφέρεται στη χρήση κυκλώματος και microchip για τον έλεγχο του παιχνιδιού. Σύμφωνα με τα manuals συνίσταται η χρήση μετασχηματιστή, λόγω της αυξημένης ενεργειακής κατανάλωσης και ταχύτατης εξάντλησης των μπαταριών.

ΠΗΓΕΣ:
http://www.handheldmuseum.com/Bandai/index.html
https://en.wikipedia.org/wiki/Bandai

FL DRACULAJOH, 1982(?)

Θα το βρείτε και επί Ευρωπαϊκού εδάφους ως Vampire.

Ένα πολύ όμορφο παιχνίδι με πρωταγωνιστή εμένα :lol: … εεε… δηλαδή τον κόμη δράκουλα που βρίσκεται στο πιο ψηλό επίπεδο και προσπαθεί να εμποδίσει την ανάβαση του δύστυχου παίκτη, ρίχνοντας νυχτερίδες. Η πλάκα είναι ότι οι νυχτερίδες δεν πετάν αλλά μένουν χαμηλά στο πάτωμα και ρολάρουν σαν βαρέλια. Με άλλες λέξεις ένας Donkey Kong κλώνος. Δεν έφτανε όμως μόνο αυτό, έχουμε και το πάτωμα που εξαφανίζεται κάτω από τα πόδια μας στα καλά καθούμενα. Θα τα καταφέρετε ή θα τα παρατήσετε ;
Ωραίο μέγεθος οθόνης, πανέμορφο εσωτερικό artwork με απεικόνιση κάστρων και επιλογή να σιωπήσετε τον ήχο. Δύσκολο gameplay που θέλει αρκετές ώρες προπόνησης. Αν το συνηθίσετε θα ανέβετε πολύ ψηλά στον πίνακα των high scores και στην εκτίμηση του κοινωνικού σας περίγυρου! :D
Αρκετά σπάνιο και ακριβό.PARKER BROSSΕίναι η αρχαιότερη εταιρεία κατασκευής παιχνιδιών στην Αμερική και ίσως σε όλο τον κόσμο. Ιδρύθηκε το 1883 από τον George S. Parker (Ναι! Σωστά διαβάσατε..1883!). Το πρώτο του παιχνίδι λεγόταν Banking και το δημιούργησε στην ηλικία των 16 ετών. Τα πρώτα χρόνια η ονομασία ήταν "George S. Parker Company", φυσικά από το όνομα του ιδρυτή της. Όταν το 1888 μπήκε και ο έτερος αδελφός Charles, τότε πήρε το όνομα που έχει ακόμη και τώρα, δηλαδή "Parker Brothers". Το 1898 μπήκε στο σχήμα και ο τρίτος αδερφός, Edward. Για πάρα πολλά χρόνια ο σχεδιασμός των παιχνιδιών γινόταν αποκλειστικά από τον πρωτοπόρο George. Από τότε η εταιρεία έχει διαθέσει πάνω από 1800 παιχνίδια όλων των ειδών και τύπων. Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζουμε τα Monopoly, Cluedo, Sorry!, Risk, Trivial Pursuit, Ouija, Aggravation, και Probe.
Εξέδωσε και διένειμε πλήθος από τίτλους cartridges για Atari 2600, Commodore 64 κ.α. Δραστηριοποιείται ακόμη στις μέρες μας ως κλάδος της μεγάλης Hasbro.
Η εταιρεία δεν ασχολήθηκε ιδιαίτερα με παραγωγή φορητών ηλεκτρονικών, αλλά το διαμάντι "Q*Bert" βρίσκεται στο ανώτατο επίπεδο της κλίμακας επιθυμίας απόκτησης, καθιστώντας το ένα από τα πολυτιμότερα (τόσο σε ποιότητα κατασκευής / gameplay όσο και σε τιμή) tabletops παιχνίδια.

ΠΗΓΕΣ:
https://en.wikipedia.org/wiki/Parker_Brothers
http://www.handheldmuseum.com/ParkerBros/index.html

Q*BERT, 1983

Αποτελεί υπόδειγμα μεταφοράς arcade τίτλου σε πλατφόρμα handheld. Βασίζεται φυσικά στο "Q*BERT" της "GOTTLIEB". Πριν το βάλετε σε λειτουργία μπορείτε να διαπιστώσετε τις εξαιρετικές διαγνωστικές λειτουργίες που έχουν ενσωματωθεί από τους δημιουργούς του στον κώδικα του παιχνιδιού.

Από: http://www.handheldmuseum.com/ParkerBros/QBert.htm
Holding the controller in any direction while turning it on will cause the game to beep. Release the controller and then: Upper-right- high pitch test, Lower-right- lower pitch test, Upper-Left- graphics test (hold to scroll up), Lower-left- top number check.

Χωρίς πολλά λόγια και σάλτσες… ένα πραγματικό αριστούργημα!
Η τιμή απόκτησης του, ακολουθεί την γενική κατάσταση του παιχνιδιού. Έχει όλα τα αυτοκόλλητα ; Είναι γνήσια ή reproduction ; Σε τι κατάσταση είναι το joystick ; Έχει ή όχι το καπάκι των μπαταριών του ; …To δικό μου τα έχει όλα, σε εξαιρετική κατάσταση! :mrgreen:ALPSΙαπωνική εταιρεία με έτος ίδρυσης το 1948. Δραστηριοποιήθηκε ιδιαίτερα στο χώρο των κουρδιστών παιχνιδιών. Από το 1970 και μετά, το ενδιαφέρον της εταιρείας προσανατολίστηκε στην κατασκευή ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

ΠΗΓΗ:
http://www.fabtintoys.com/alps/
http://rodgersantiques.co.uk/?p=676

ACTION RACER

Ακόμη ένα ηλεκτρομηχανικό παιχνίδι. Το συγκεκριμένο είναι δικό μου από τα μικράτα μου. Όπως βλέπετε έχω διασώσει και το κουτί του. Γιατί; Εύλογη η απάντηση… γιατί δεν ασχολήθηκα ιδιαίτερα με αυτό! Ήθελα το Digital Derby της TOMY:cry:Μοιάζει πολύ με το ραλάκι της TOMY, μόνο που εδώ δεν έχουμε μοχλό αλλαγής ταχυτήτων αλλά φρένο… Ο έλεγχος γίνεται με τον κίτρινο μοχλό στα δεξιά, οπότε πρόκειται μάλλον για χειρόφρενο!LANSAYΓαλλική εταιρεία που είχε αναλάβει την διανομή παιχνιδιών και προϊόντων άλλων εταιρειών στην εγχώρια αγορά. Όσο αφορά των τομέα των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, συνεργάστηκε ιδιαίτερα με τις CASIO και GAKKEN
Το επίσημο site είναι:
http://www.lansay.fr/

ΠΗΓΗ:
http://www.handheldmuseum.com/Lansay/index.html

GALAXY 2000, 1982Πανομοιότυπο με το Invader 2000 της GAKKEN.
Πρωτότυπο σχήμα και ωραία οθόνη. Ο χειρισμός του είναι λίγο δύσκολος αλλά συνηθίζεται μετά από κάποιες ώρες εξάσκησης!


(Συνεχίζεται...)
 

geoanas

Commodore Vampire
Staff member
Comrade
Joined
Oct 21, 2012
Messages
7,375
TEXAS INSTRUMENTS [ SPEAK and SPELL ]H εταιρεία ιδρύθηκε στο Dallas, του Texas το 1951. Δημιουργήθηκε αμέσως μετά την αναδιοργάνωση της Geophysical Service. Η τελευταία δραστηριοποιούνταν στους τομείς της σεισμικής έρευνας και της άμυνας. Η Texas Instruments είναι από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ολοκληρωμένων. Πρωτοπόρος στην έρευνα των transistors από το 1950, ήταν η εταιρεία που το ανακάλυψε. Ο κατάλογος δεν έχει τέλος και μπορείτε να ανατρέξετε σε πηγές στο internet για παραπάνω πληροφορίες.

SPEAK&SPELL, 1978

Θα σταθώ στο πασίγνωστο ηλεκτρονικό εκπαιδευτικό βοήθημα Speak and Spell. Έκανε το ντεμπούτο του στην καλοκαιρινή έκθεση Consumer Electronics Show τον Ιούνιο του 1978. Ήταν το τελικό προϊόν της επίπονης εργασίας μιας μικρής ομάδας τεχνικών, με επικεφαλής τον Paul Breedlove, όταν αυτός δούλευε στην ΤΙ προς τα τέλη της δεκαετίας του ’70. Ο αρχικός της σχεδιασμός άρχισε το 1976 με έναν προϋπολογισμό των 25.000 $ δολαρίων. Αποτελούσε συνέχεια της έρευνας που είχε αρχίσει νωρίτερα η Texas Instruments, για κατασκευή ολοκληρωμένων σύνθεσης ανθρώπινης φωνής. Η κονσόλα έκανε χρήση της solid state τεχνολογίας (η Texas αρέσκονταν να χρησιμοποιεί αυτή την ορολογία) για την αποθήκευση λέξεων. Ο παίκτης μπορούσε να προμηθευτεί έξτρα cartridges με προ αποθηκευμένες καινούργιες λέξεις και να συνεχίσει με καινούργιες δραστηριότητες. Για την εποχή εκείνη, ήταν κάτι μαγικό. Υπήρχαν ήδη άλλα εκπαιδευτικά βοηθήματα από την Mattel (η σειρά See 'n Say) καθώς και ομιλούσες κούκλες. Η διαφορά ήταν ότι όλα αυτά χρησιμοποιούσαν δισκάκια ή άλλα αναλογικά μέσα αποθήκευσης λέξεων και όχι microchips.

Στην μητρική του πλακέτα βρίσκουμε το ολοκληρωμένο TMC0280 που αργότερα εξελίχθηκε στο TMS5100. Αποτελεί το πρώτο single-chip voice synthesizer βασισμένο σε DSP logic. Τα φωνητικά δεδομένα (data) για την σύνθεση (phoneme data) αποθηκεύονταν σε ένα ζεύγος 128 Kbit metal gate PMOS ROMs. Τα 128 Kbit ήταν το μέγιστο επιτρεπόμενο μέγεθος μνήμης.

Το Speak and Spell αποτελεί το πρώτο μέρος μιας τριπλής σειράς βοηθημάτων. Τα επόμενα ήταν τα Speak and Read και Speak and Math. Μεταξύ της πρώτης κυκλοφορίας και του 1983, επανασχεδιάστηκε. Το αποτέλεσμα είναι να έχουμε δυο μοντέλα με αρκετές διαφορές μεταξύ τους. Τελικά το 1989 κυκλοφόρησε το Super Speak and Spell με αντικατάσταση της VFD οθόνης από LCD. Κυκλοφόρησε σε αρκετές χώρες με αποθηκευμένες λέξεις της αντίστοιχης γλώσσας (9 χώρες - 7 γλώσσες). Ακόμη και στις Αγγλόφωνες χώρες, η προφορά των λέξεων διαφέρει αναλόγως της χώρας. Κατά την Texas Instruments το βοήθημα μπορούσε να συνεισφέρει στην βελτίωση του μαθητή στην ορθογραφία των 200 συχνότερων λέξεων που γίνονται λάθη.

Σήμερα αποτελεί ένα από τα αγαπημένα εργαλεία στα χέρια των μουσικών που ασχολούνται με σύνθεση chip music.
http://casperelectronics.com/finished-pieces/speak-n-spell/speakspell-bending/
http://www.circuitbenders.co.uk/S&S.html

Το Speak and Spell έγινε διάσημο με την εμφάνιση του στην ταινία "ET o εξωγήινος", στα χέρια του γλυκύτατου ΕΤ όταν προσπαθούσε να κατασκευάσει την συσκευή που θα του επέτρεπε να επικοινωνήσει με τους δικούς του.
Για όσους δεν έχουν τη χαρά να είναι ιδιοκτήτες τou ή δεν τo γνωρίζουν καθόλου, μπορούν να σχηματίσουν μια πολύ καλή και εμπεριστατωμένη πρώτη εντύπωση μέσω προσομοιωτή (simulator) που θα τρέξουν στον υπολογιστή τους.
Μπορείτε να τον βρείτε και μα τον κατεβάσετε από εδώ :
http://www.speaknspell.co.uk/

ΠΗΓΕΣ :
https://en.wikipedia.org/wiki/Speak_&_Spell_(toy)
http://www.99er.net/spkspell.html
http://www.ti.com/corp/docs/company/history/timeline/eps/1970/docs/78-speak-spell_introduced.htm

Τα δυο μοντέλα -παλιό και καινούργιο- δίπλα, δίπλα!


Το πρώτο μοντέλο (1978) μέσα στο κουτί του.


Το δεύτερο, ανασχεδιασμένο μοντέλο. Η πιο εμφανής διαφορά είναι το πληκτρολόγιο τύπου μεμβράνης που βοηθά στην αποφυγή ατυχημάτων από τα παιδικά χεράκια ;)


Τα συνοδευτικά βιβλιαράκια που συνόδευαν τα extra modules. Εικονίζονται δυο από αυτά:


(Συνεχίζεται...)
 

geoanas

Commodore Vampire
Staff member
Comrade
Joined
Oct 21, 2012
Messages
7,375
MB Electronics (Milton Bradley)Αμερικάνικη εταιρεία που ιδρύθηκε το 1860 στην Μασαχουσέτη και συγκεκριμένα στην πόλη Springfield. Πήρε το όνομα της από τον ιδρυτή της, Milton Bradley. Ξεκίνησε με παραγωγή επιτραπέζιων παιχνιδιών και αργότερα ανέπτυξε πλήθος άλλων δραστηριοτήτων και σημαντικό τμήμα έρευνας στον τομέα της ηλεκτρονικής ψυχαγωγίας.
Το 1984 πουλήθηκε στην Hasbro. Σήμερα αποτελεί κλάδο της και λειτουργεί υπό παρόμοιο καθεστώς όπως η PARKER BROTHERS.
Έγινε διάσημη για πολλούς λόγους μεταξύ αυτών οι κονσόλες MicroVision, Vectrex και φυσικά η σειρά των Simon.

ΠΗΓΕΣ :
https://en.wikipedia.org/wiki/Milton_Bradley_Company
http://www.handheldmuseum.com/MB/index.html
https://en.wikipedia.org/wiki/Simon_(game)

POCKET SIMON, 1978

Πρόκειται για ένα παιχνίδι μνήμης. Εμπνευστής και εφευρέτης του είναι ο συμπαθέστατος Ralph Baer (που έφυγε από τη ζωή σχετικά πρόσφατα) μαζί με τους Howard J. Morrison και Lenny Cope. Ο τελευταίος επιμελήθηκε τον προγραμματισμό του.
Έκανε την πρώτη του εμφάνιση σε μια λαμπρή εκδήλωση στο Studio 54 της Νέας Υόρκης, τα Χριστούγεννα του 1978. Η εκδήλωση έγινε μέσα σε μια ατμόσφαιρα γεμάτη disco (!) μουσική και παρουσία πλήθους διασημοτήτων της εποχής. Ήταν το απόλυτο δώρο εκείνα τα Χριστούγεννα. Όλος ο κόσμος το λαχταρούσε και το αγόραζε! Αυτό μοιραία οδήγησε σε έλλειψη του από τα καταστήματα!
Βγήκε σε πάρα πολλές παραλλαγές και εξακολουθεί και παράγεται ακόμη και σήμερα από την Hasbro.

Εδώ είναι η δική μου, Γαλλική έκδοση… σε συσκευασία τσέπης!Για τους περίεργους… ρίξτε μια ματιά κι εδώ :
http://www.waitingforfriday.com/index.p ... Simon_game


NINTENDO [Game & Watch]Τι να πρωτογράψω γι αυτήν την εταιρεία ; Τίποτα !
Αισθάνομαι ο πλέον αναρμόδιος γι αυτό.
Το μόνο που έχω να πω είναι ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον "πατέρα" των Game & Watch, GUNPEI YOKOI για όλα αυτά που μας χάρισε, για τις πρωτοποριακές, καινοτόμες ιδέες του και το ανήσυχο, δημιουργικό πνεύμα του !
Τα παιχνίδια Game&Watch αποτελούν κατά την γνώμη μου μια ειδική κατηγορία.
Υπάρχουν τόνοι πληροφοριών διαθέσιμοι στο διαδίκτυο. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου συλλέκτη τους. Ήθελα μερικά μοντέλα και τα απέκτησα… Αυτό είναι όλο! Μπορεί να τα έχω χωρίς κουτιά και manuals, αλλά σε όλα αναγράφονται ευδιάκριτα οι σειριακοί τους αριθμοί, διαθέτουν τα καπάκια των μπαταριών τους και είναι πεντακάθαρα και σε εξαιρετική κατάσταση!

DONKEY KONG

DONKEY KONG II

DONKEY KONG Jr.MARIO BROSS

Donkey Kong Junior Keychain

Εμφανίστηκαν στα ράφια γνωστής αλυσίδας super market και εξαφανίστηκαν εν ριπή οφθαλμού :lol:

ΥΠΟΛΟΙΠΑ
Τελειώνω με τέσσερα ακόμη LCD games... που μου ήρθαν ξώφαλτσα!

MGA GHOSTBUSTERS IISUNWING Tom's AdventureTIGER Head to Head Talking FootballΆγνωστο ???Τελειώνοντας θα ήθελα να προσθέσω ότι έχω στην κατοχή μου και τρία ωραία βιβλία που αναφέρονται σε αυτό το θέμα. Πέρασαν στα χέρια του έμπειρου nkary, ψηφιοποιήθηκαν και διατίθενται από γνωστό site ;)

Πρόκειται για τα :

,
,


http://www.iamretro.gr/%CE%B4%CE%B9%CE% ... %AF%CE%B1/

--[ ΤΕΛΟΣ ]--
 

nkary

Too Retro to post!
Comrade
Joined
May 20, 2012
Messages
4,431
Επιτέλους :crazy:
Δεν φαντάζεσαι πόσος κόσμος σε φθονεί πλέον :twisted:
 

geoanas

Commodore Vampire
Staff member
Comrade
Joined
Oct 21, 2012
Messages
7,375
Φτου ΣΚΟΡΔΑ ! Πάω για ξεμάτιασμα :D :D :lol:
 

nkary

Too Retro to post!
Comrade
Joined
May 20, 2012
Messages
4,431
Πέραν της πλάκας είναι πολύ ωραίος οδηγός για άτομα όπως εγώ που είμαστε άσχετα με handheld και tapletop :thumbup:
 

nkary

Too Retro to post!
Comrade
Joined
May 20, 2012
Messages
4,431
Hellraiser said:
Σε καταλαβαίνω φίλε μου, η οργή σου ξεχειλίζει όπως είναι φυσιολογικό :-x
 

geoanas

Commodore Vampire
Staff member
Comrade
Joined
Oct 21, 2012
Messages
7,375
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :D

Κι εγώ μαζί σας βρεεε....ακούς εκεί κάποιοι άθλιοι να προκαλούν έτσι...Όξω απ'την παράγκα ρεεεεε...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :D
Ουπς...το δικό μου thread είναι βρε :confused: :lol:
 

geoanas

Commodore Vampire
Staff member
Comrade
Joined
Oct 21, 2012
Messages
7,375
geoanas said:
TOMYΗ εταιρεία ιδρύθηκε το 1924 με την επωνυμία TΟΜΙΥΑΜΑ, που με τη σειρά του άλλαξε σε ΤΟΜΥ, το 1963.
Η TOMY UK ιδρύθηκε το 1982. Σκοπός η εισαγωγή και διάθεση των προϊόντων της στην Ευρωπαϊκή αγορά. Έγινε διάσημη στην χώρα μας, στις αρχές της δεκαετίας του ’80.
Νομίζω ότι κάθε παιδί που έζησε τα '80s γνωρίζει καλά τα παιχνίδια της (Ηλεκτρομηχανικά, παιχνίδια led και φυσικά τα VFD αλλά και κάποια LCD). Η σειρά των 3D games που έμοιαζαν με κιάλια, γνώρισε μεγάλη δόξα και σημείωσε πολύ καλά νούμερα στις πωλήσεις. Θα μείνουν στην ιστορία για τον πρωτοποριακό τους σχεδιασμό. Επίσης παρήγαγε αρκετά κουρδιστά καθώς και παιχνίδια νερού που κοσμούσαν τις βιτρίνες των καταστημάτων.
...

Μια που το έφερε η κουβέντα, ευχαριστώ τον φίλο Χρήστο (chdlee) για τις φωτογραφίες που μου έστειλε.
Πρόκειται για δυο παιχνίδια νερού ιδιοκτησίας του, της ίδιας χρονικής περιόδου. Νομίζω ότι θα μπορούσα να τις δημοσιεύσω εδώ, αφού είναι το ίδιο retro και το ίδιο συλλεκτικά, όπως και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια που παρουσίασα προηγουμένως ;)

 

turrican

Too Retro to post!
Comrade
Joined
Jun 13, 2012
Messages
3,017
Αμάν!!! Έπαθα πλάκα!
Πως μου ξέφυγε;
Έχεις βρε ακόμα και Speak & Spell;
Και εκπαίδευες με αυτό τα παιδιά σου;
Respect βρε φίλε...

Καταπληκτικό άρθρο, ενδιαφέροντα στοιχεία, το διάβασα με "βουλιμία".
Έχεις και άλλες τέτοιες εκπλήξεις βραδιάτικα ;
 

geoanas

Commodore Vampire
Staff member
Comrade
Joined
Oct 21, 2012
Messages
7,375
Χα!Χα!...Ναι, φυσικά και το έχω. Τα μικρά είχαν πάθει (!) με το συγκεκριμένο. ;) Τρελό κόλλημα, λέμε... :D
 

kostakis

Retro Enthusiast
Comrade
Joined
Feb 14, 2015
Messages
298
Το ποδοσφαιράκι νερού το είχα και εγώ όταν ήμουν μικρός. Τρομερό γέλιο!!! :lol:
 

Scorpio_Gr

Retro Enthusiast
Comrade
Joined
Jul 31, 2017
Messages
356
Εγώ θα ευχαριστήσω "Always Somewhere" γιατί αυτό το υπέροχο post με την καταπληκτική συλλογή του Γιώργου δεν την είχα δεί.
Είδα την απάντηση στο θέμα και κάθισα κοίταξα και ταξίδεψα βλέποντας τα χάρη στην απάντηση του....!!!
Γιώργο ΜΟΝΑΔΙΚΗ.....!!!!! Πραγματικά ήταν ένα ταξίδι στον χρόνο....!!!!!
Βρε Θηρίο που τα βρήκες αυτά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Αλλά μεταξύ μας Coleco και Game & Watch είναι οι πρωταγωνιστές!!!!
 

geoanas

Commodore Vampire
Staff member
Comrade
Joined
Oct 21, 2012
Messages
7,375
Χα!Χα!Χα! Ευχαριστώ βρε παιδιά, να είστε καλά!

Δημήτρη, αυτή η κολόνια κρατάει χρόοοοονια! Χρόνια πολλά (δεκαετίες) τα μαζεύω...κι αυτά, και άλλα πολλά! ;-)
 

cutlaroc

Retro Addict
Comrade
Joined
Aug 4, 2017
Messages
545
Πω πω ούτε γω το χα δει αυτό το πόστ μέχρι σήμερα! :) Δεν έχω λόγια!!!

Μικρός είχα το Mario Bros αλλά τι έγινε ούτε θυμάμαι... :(
 
Top