Ποια ήταν για εσάς η καλύτερη εισαγωγή retro παιχνιδιού ;

Always Somewhere

Retro Enthusiast
Ας κάνουμε ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο...

time-travel.jpg


...για να θυμηθούμε την καλύτερη εισαγωγή παιχνιδιού που έχουμε δει στα ρετρό μηχανήματα μας.

Για μένα η καλύτερη εισαγωγή ήταν του Shadow of the beast 2 (1990)Συγκεκριμένα (πέρα απο τα σούπερ γραφικά για την εποχή) η εικόνα της αρπάγης του μωρού και η κραυγή της μάνας με είχαν σοκάρει αρκετά!

Βλέπετε ήμουνα και ένα αθώο παιδάκι 13 χρονων που δεν είχε ξαναδεί κάτι τέτοιο σε βιντεοπαιχνιδι..


Για πείτε και εσείς! :)
 
Last edited:

Always Somewhere

Retro Enthusiast
Πέρα απο τις εισαγωγές παιχνιδιών που θαυμάζαμε για τα γραφικά και την υπόθεση, υπήρχαν και αρκετές που για εκείνη την εποχή ήταν τρομακτικές, άλλες πάλι λίγο σοκαριστικες για το παιδικό μυαλό μας.

Ας αναφερθούμε και σε αυτές που για κάποιο λόγο έμειναν ανεξιτηλες στο πέρασμα του χρόνου.


Για παράδειγμα, πέρα απο το SOTB θυμάμαι ότι μου είχε κάτι εντύπωση και η intro εισαγωγή του Gold of the Aztecs όπου οι δούλοι αζτεκοι πήγαιναν φαγητό στον... Κατσικοποδαρο! :unsure:

 

sly*m

Retro Member
Η πρώτη κανονική εισαγωγή που είχα δει στις αρχές του '80 και με είχε εντυπωσιάσει πάρα πολύ σαν παιδί τότε ήταν του Alternate Reality - The City στο Atari 800...

 

chriskgnr

Retro Mentor
Η πρώτη που με εντυπωσίασε ήταν το Rescue on Fractulus στο Α8.
Αλλά επίσης εντυπωσιακές ήταν του Epic, του Space fighter και του Robozone στον ST και του Robinson's Requiem στον Falcon.
τι εστί Α8?
 

Always Somewhere

Retro Enthusiast
@chriskgnr Χρήστο εννοεί τους 8bit υπολογιστές της Atari με τους διάσημους 400 και 800XL.

Λοιπόν, επειδή δεν είχα δει τις συγκεκριμένες εισαγωγές παιχνιδιών που αναφέρει ο @ChrisTOS τις έψαξα και σας τις παραθέτω :


Ολα είναι πολύ ωραία, προσωπικά όμως μου άρεσε η εισαγωγή του Rescue on fractalus στο Atari 8bit! Ίσως γιατί είναι μηχάνημα με στοιχεία του αγαπημένου μου Atari 2600 (σε πολύ αναβαθμισμενο επίπεδο φυσικά αφού μιλάμε πια για υπολογιστή με dna απο το 2600).
 
Last edited:

turrican

Retro Guru(Χάζευα με αρκετά παιχνίδια τότε)

Τα δύο πρώτα τα ψηφίζω λόγω των κινηματογραφικών εισαγωγών τους, το τρίτο για τον τεχνικό τομέα (το beast του ST).
 

geoanas

Commodore Vampire
Staff member
Θυμάμαι τον εαυτό μου να σκάει χαμογελάκι με την εισαγωγή του Day of the Tentacle (PC)

...να αγωνιώ στο BIOFORGE για το που το πάει ο ποιητής ...(Εκείνη την "γλυκιά" μούρη που σε πετσοκόβει, δεν μπορώ να την ξεχάσω με τίποτα)

...και να αναρωτιέμαι που πάει το κοριτσάκι (σαν τα δίδυμα της "Λάμψης"), πανέτοιμος να αντιμετωπίσω τον άθλιο πίθηκα και όλο του το σόι, στο ECSTATICA (PC)...

Επειδή είναι πολύ ωραίο thread και άρχισαν να λειτουργούν έντονα οι συνάψεις μου, δώσε μου λίγο χρόνο για να τακτοποιήσω τις μνήμες και να τις ανεβάσω ακριβώς εδώ, παρακάτω ;)
 

geoanas

Commodore Vampire
Staff member
...μα πως μπόρεσα να μην αναφέρω πρώτο πρώτο και το φανταστικό intro του Splatter House 3 στην SEGA Mega Drive, με μουσική επένδυση που ξεχωρίζει?!?! ...

...ή το short intro του Jr Pac Man, που ήταν από τα πρώτα που είδε ο μικρός Γιωργάκης στα arcade και δεν πίστευε ότι τα απλοικα παιχνίδια μπορούσαν να προσφέρουν τέτοια ... Cinematics! :p
 
Top