Ο μεγάλος μου γιος (10 ετών) με παρακολουθεί που ασχολούμαι τον τελευταίο καιρό με τη μεγάλη κυρία A500 και βλέποντας το Workbench και μερικά games που δοκιμάζω πρώτο πράγμα που σχολιάζει αφορά - τι άλλο; - τα γραφικά! Τα 32 χρώματα στα 320x256 pixels του φαίνονται "χάλια" και "ψεύτικα" συγκρινόμενα με τα σημερινά high-res true-color 3D games που βλέπει σε κονσόλες και PC... Σκέφτομαι, λογικό είναι όταν η σύγκριση αφορά μόνο το κομμάτι του "φαίνεσθαι" να καταλήγει εκεί. Οπότε τώρα στις γιορτές που βρέθηκε χρόνος να στήσω και πάλι την Amiga λέω θα του βάλω να παίξει κάτι που θα του αρέσει. Η ιδέα μου ήταν για το Superfrog, ένα εξαιρετικό και προσωπικά αγαπημένο, platformer της Team17 που εκμεταλλεύεται στο μέγιστο τις δυνατότητες του OCS.
Ε λοιπόν είχα απόλυτο δίκαιο! Οι πολύ όμορφα σχεδιασμένες πίστες, τα sprite animations και το super-fast-but-smooth-scrolling gameplay τον κέρδισαν και εντυπωσιάστηκε ακόμα και από τα γραφικά. Να σημειώσω επίσης ότι σχημάτισε ιδιαίτερα καλή εντύπωση και από τον χειρισμό του joystick (ένα κλασσικό ZipStick) και ρωτούσε αν υπάρχουν τέτοια για τους σημερινούς Η/Υ.
Ακόμα και ο μικρός (4 ετών) και η κόρη μου (8 ετών) έπαιξαν και το χάρηκαν
Τώρα αδημονεί να γνωρίσει περισσότερα για αυτόν τον περίεργο Η/Υ με το ενσωματωμένο πληκτρολόγιο και τις δισκέτες - εννοείται ήταν πολύ περίεργος για το τι ακριβώς είναι και σε τι χρησιμεύουν!

Ε λοιπόν είχα απόλυτο δίκαιο! Οι πολύ όμορφα σχεδιασμένες πίστες, τα sprite animations και το super-fast-but-smooth-scrolling gameplay τον κέρδισαν και εντυπωσιάστηκε ακόμα και από τα γραφικά. Να σημειώσω επίσης ότι σχημάτισε ιδιαίτερα καλή εντύπωση και από τον χειρισμό του joystick (ένα κλασσικό ZipStick) και ρωτούσε αν υπάρχουν τέτοια για τους σημερινούς Η/Υ.
Ακόμα και ο μικρός (4 ετών) και η κόρη μου (8 ετών) έπαιξαν και το χάρηκαν
Τώρα αδημονεί να γνωρίσει περισσότερα για αυτόν τον περίεργο Η/Υ με το ενσωματωμένο πληκτρολόγιο και τις δισκέτες - εννοείται ήταν πολύ περίεργος για το τι ακριβώς είναι και σε τι χρησιμεύουν!