Ο καθε ενας μας εχει το δικο του παθος η κολημα με τους παλιους υπολογιστες και κονσολες. Για ενα μικρο διαστημα πηγα να μαζεψω πολλα, αλλα κατεληξα με κουτες στοιβαγμενες με ενα σωρο χρηματα να εχουν σπατηθει για κατι που δεν μου εδινε καμια απολυτως χαρα. Ειχα πραγματα που σαν πιτσιρικας ελεγα "ω ρε και να τα ειχα", αλλα παραδοξος δεν μου εφεραν καμια χαρα. Εκτος αυτου αρχισαν κανα δυο προβληματα (αν θυμαμαι με ενα sega master system και ενα snes) που δεν μου αναβαν μετα απο λιγο καιρο και λογω αγνοιας περι ηλεκτρονικων επισκευων αποφασισα πως δεν πηγαινε αλλο. Αγορα μηχανηματων, ξοδεμα χρηματων, αλλο τροφοδοτικο για το εννα, αλλες κασσετες και δισκετες για το αλλο, καλωδια για τηλεοραση το ενα, scart το αλλο, και να εχω και τον νταλκα της συντηρησης σε ολα σε βαθος χρονου ειδικα σε μηχανηματα που δεν ειχα ιδεα τι χρηση εχουν φαει (λειτουργικη εννοω απο τους προκατοχους τους), ολα αυτα συντελεσαν στο να τα πουλησω ολα και να ειμαι μια χαρα με τα δικα μου κομπιουτερακια που ξερω και αγαπω. Μικρη παρασπονδια εδω με την Amiga 500 που εχω που την πηρα απο τον ξαδερφο μου που ξερω ακριβως τι χρηση εχει φαει αφου μαζι παιζαμε με αυτην παντα. Αυτη και τα δυο commodore που εχω ειναι τα δικα μου αμανταμ παπανταμ computers και ειμαι υπερχαρουμενος με αυτα. Ακομα και με αυτα τα τρια, αναγκαζομαι να τα εχω καθε τοσο ανεβα-κατεβα σε ντουλαπες (οπως δυστυχως ειχα το ατυχημα τις προαλλες) λογω χωρου αλλα τουλαχιστον ξερω τι μου γινεται. Με αυτα ειμαι χαρουμενος και αναρωτιεμαι ωρες ωρες τι χαρα βρισκουν πολλοι στο να μαζευουν πολλα και να τα χαιρονται μια στα δυο χρονια και αν δηλαδη. Και χωρις παρεξηγηση, καλα κανουν δηλαδη τα παιδια και μαζευουν - το σεβομαι απολυτα, αλλα εγω προσωπικα δεν το καταλαβαινω πως να παρεις χαρα απο κατι τετοιο. Εγω θελω να τα εχω να τα χαιρομαι, οχι να κανω μουσειο και να πονοκεφαλιαζω για αλλαγες πυκνωτων και κυκλωματων για να συνεχισουν να λειτουργουν (ειδα και το EuroPC του nkary που ηταν με υγρα μπαταριας και με επιασε η καρδια μου).
Το μονο που μαζεψα σε μεγαλο αριθμο ειναι τα Competition Pro που ετσι και αλλιως ειναι το ιδιο μοντελο ολα και ειναι κατι που σιγουρα θα χρησιμοποιηθει σε βαθος χρονου και δεν θα εχω εννοια να μην δεν τα ξαναβρω. Περα απο αυτο ομως, στην ουσια ειναι ενα περιφερειακο που δεν χαλαει, οπως πχ δισκεττες που απομαγνητιζονται, τροφοδοτικα που γινονται επικινδυνα σε βαθος χρονου κλπ.