Αλλά θέλω να συμπληρώσω ότι για μένα hobby - συλλέκτης – χρήστης κτλπ….είναι το τελευταίο πράμα που θα δώσω σημασία στην ζωή μου. Τι εννοώ. Η οικογένεια πρώτα για μένα η δουλειά , να περνάω αν μπορώ καλά με φίλους και πραγματική επαφή και μετα αυτό. Έχω δεί όλες τις παραπάνω κατηγορίες ανθρώπων όπως τις χαρακτηρίζει ο καθένας, να τους ταΐζει η μάνα τους, να ρεμπελιά ζουν και αντί να κάτσουν να σκεφτούν , να ασχοληθούν με κάτι, να μάθουν κάτι, επαφίονται στην συντήρηση τους από άλλους ανθρώπους. Κάποιοι έχουν στερήσει η διαλύσει την οικογένεια τους για το hobby, για να είναι χρήστες ή συλλέκτες και κάποιοι παραμείναν ρετρό - χρήστες – συλλέκτες για όλη τους την ζωή και το μόνο που έχουν στην ζωή τους είναι αυτό. Το ψέμα κυριαρχεί και η υποκρισία. Ακόμα και ανθρώπους που έχω γνωρίσει και τους ξέρω πολλά χρόνια πριν, τότε που το hobby ήταν τσάμπα, τώρα που ακρίβυνε το ρίχνουν στην αμπελοφιλοσοφία ,του στιλ , τι νόημα έχει κτλπ. Αρα μήπως η τσέπη μας αναπροσαρμόζει και τις απόψεις μας?
Ναι έτσι είναι αλλά αν δεν κάνεις αυτοκριτική ή αν είσαι εγωιστής δεν θα το παραδεχτείς ποτέ.
Το τι γράφουμε για παράδειγμα σεντόνια πολλές φορές εδώ…τι είναι….hobby αμπελοφιλοσοφειν, ενώ την ίδια στιγμή θα κοίταγες κάτι χρήσιμο να σε πάει λίγο μπροστά στην ζωή σου. Ψάχνω ανθρώπους να τους μάθω πέντε βασικά πράγματα….θέλει δουλειά…θέλει διάβασμα….αλλά μετά θα πληρωθούν…πρέπει να πονέσεις…να ξενυχτήσεις….αλλά θα πληρωθείς. Δεν βρίσκω κανένα να θέλει να ζοριστεί. Αλλά hobby έχουν.
Λοιπόν αυτό που θέλω να πώ είναι ότι τα πάντα είναι σχετικά. 30 άτομα να μαζευτούμε κάπου ο καθένας θα έχει και μια περίεργη ιστορία από πίσω….αλλά ως χομπίστες μαζεμένοι στην συγκεκριμένη στιγμή όλα είναι ρόδινα.
Για αυτό και καμιά φορά απαντάω με humor σε αυτά τα ερωτήματα.
Για να πω και γω την γνώμη μου…η νοσταλγία πρέπει να μοιράζετε με την επαφή την πραγματική. Είτε έχεις 5 είτε 105 μηχανήματα δεν λέει τίποτα αν δεν βρεθώ με τον Χρήστο ChrisKgnr να φάμε τα σουβλάκια μας, να βρεθώ με τον Dony τον Dinohatzi τον Μike τον Στέφανο(cool amiga) στην λαδόκολλά και να πιούμε τα κρασάκια μας και να γελάσουμε. Τον Στέλιο να κάνουμε την πλάκα μας. Πάνω όταν ανέβηκα που ήρθα και σας είδα αυτή ήταν η επαφή. Με τον Δημήτρη δεν έχω βρεθεί θα βρεθούμε.
Απλά πράγματα. Αλλά είπαμε. Όλα είναι σχετικά.
O Geo τα είπε ποιο κομψά μέσα σε λίγες γραμμές.