Συλλεκτικές κάρτες STAR WARS

turrican

Retro Guru
Messages
2,739
Reaction score
2,523
Points
123
Χανιά Κρήτης, κοντά στο 1983, είμαι μικρούλης και βρίσκομαι να περιμένω μέσα στο σχολικό λεωφορείο εκείνη τη ριμάδα τη στιγμή, που θα ξεκινήσουμε επιτέλους για να γυρίσουμε σπίτι! Ο Χρόνος δεν περνά εύκολα. Μπαίνουν τώρα μέσα, και τα μεγαλύτερα παιδιά του γυμνασίου, με κάτι σάντουιτς στα χέρια. Οι κρητικοί μάλιστα, συνήθιζαν να βάζουν μέσα τους και γιαούρτι, εντυπωσιακό! Ο χρόνος δε περνά, αλλά να κάτι ασυνήθιστο που μου τραβά το ενδιαφέρον! Δίπλα μου κάποια μεγαλύτερα παιδιά, έχουν στα χέρια τους κάτι κάρτες! Δε καταλαβαίνω τι απεικονίζουν, αλλά μοιάζει κάτι "μεγαλίστικο" που δε ταιριάζει με την ηληκία μου. Είναι σίγουρα διάστημα, αλλά δε ξέρω τι βλέπω. Χωρίς να θυμάμαι πως, τελικά έφτασε και στα δικά μου χέρια μια κάρτα! Τρομακτική, καταθλιπτική θα έλεγα, με στεναχώρησε, είχε και μια λεζάντα (στα ελληνικά) του στιλ: " Η μοίρα του Χαν Σόλο! "

star wars3.jpg

Με έπιασε κατάθλιψη βλέποντας το φρικτό πεπρωμένο αυτού του αγνώστου, που χωρίς να κατανοώ το τι ακριβώς του είχε συμβεί, έμοιαζε να υποφέρει από την κατάσταση του ( frozen in carbonite ). Αυτή ήταν και η μοναδική κάρτα που έπιασα στα χέρια μου, καθώς και η τελευταία επαφή που είχα ως αυτόπτης μάρτυς. Τα χρόνια που θα ακολουθήσουν, σε ένα χειμερινό κινηματογράφο που βρώμαγε τσιγάρα, θα έρθω σε επαφή με το μεγαλύτερο υπερθέαμα της έβδομης τέχνης και θα σοκαριστώ. Το Star Wars έμεινε για πάντα, αλλά οι συγκεκριμένες κάρτες εξαφανίστηκαν από τη ζωή μου σαν να μην υπήρξαν! Περισσότερο από την ανάγκη, να αποδείξω ότι δεν ήμουν τρελός, τις αναζήτησα σήμερα (σε μια φλασιά) και τελικά τις βρήκα!

star wars1.jpg

star wars2.jpg

star wars4.jpg

Ανακάλυψα ότι πράγματι αυτές οι σειρές είχαν κυκλοφορήσει τότε (πιθανότατα από 1977-78 μέχρι το 83). Βρήκα μερικές σκόρπιες φωτός που αποδεικνύουν την ύπαρξη τους. Αν και δεν έχω καμία σήμερα στα χέρια μου, ξέρω τουλάχιστον ότι υπήρξαν!
 

dR_wH0

Solder Noob
Staff member
Messages
5,699
Reaction score
1,889
Points
213
Έλα ρε φίλε δεν το πιστεύω! Άρχον λέει και Θρυπιο!!!!! Φοβερές!!!!!
 

geoanas

Commodore Vampire
Staff member
Messages
7,228
Reaction score
5,998
Points
223
Ωωωω...δεν τις γνώριζα καθόλου...ούτε μου λεν κάτι...αλλά είναι εμποτισμένες στην "ρετρίλα" ως ο Χαν Σόλο στον καρβονίτη! Έγραψες πάλι turri! :):thumbup:
 

turrican

Retro Guru
Messages
2,739
Reaction score
2,523
Points
123
Ναι βρε παιδιά, ρετρίλα!
Αυτή η πρώτη με τον Χαν Σόλο, είναι από την αμερικάνικη έκδοση (η "δική μου" είχε ελληνική λεζάντα) , βλέπετε... δε μπόρεσα να εντοπίσω την ελληνική...
 
Last edited:
Top