What's new
iamretro

Wow! It seems you have yet to create an account with us! Needless to say, you have to register in order to get the full "iamretro" experience! You will then be able to create your own topics, reply to posts and be an active member of the MOST prolific community in Greece (even further than that, but we're being modest for now). So don't delay! REGISTER!

Συντηρηση amstrad 6128

subzero79

Retro Mentor
Comrade
Joined
Aug 11, 2015
Messages
1,216
Ανοιξα τον αμστραντ τον επλυνα και περασα την πλακετα wd 40
Την φυσηξα καλα και εκανα την μοντα
Για amdos parados dual switch
Οποιος διαθετει το image να το στειλει παρακαλω20171223_204721.jpg 20171223_204724.jpg 20171223_210202.jpg 20171223_210208.jpg 20171223_230505.jpg
κι αφου ημουν εκανα κι ενα ρεκαπ λολ
 

dR_wH0

Solder Noob
Staff member
Comrade
Joined
Mar 24, 2012
Messages
5,854
Sorry to WD40 δεν είναι λάδι για σκουριές ; Δεν είναι καλύτερο να την πλύνεις, στεγνώσεις και να την περάσεις και με IPA και τέλος ;
 

subzero79

Retro Mentor
Comrade
Joined
Aug 11, 2015
Messages
1,216
νεα εκδοση του parados 1.2
 

Attachments

  • ParaDOS 1.2.zip
    25.9 KB · Views: 1

dimfil

Retro Mentor
Comrade
Joined
Mar 4, 2017
Messages
1,249
ΠΛΥΣΙΜΟ -ΣΤΕΓΝΩΜΑ WD 40 ΙΠΑ

Χωρίς να θέλω να σου κάνω τον έξυπνο, έχω δει μεγάλες ζημιές σε όλων των ειδών τα ηλεκτρονικά κυκλώματα στη δουλειά. Από όλες τις κατασκευάστριες εταιρίες στρατιωτικού υλικού αντενδύκνειται ρητά για καθαρισμό καρτών /πλακετών...
Σε ότι αφορά το χόμπι μας, σχεδόν βούρκωσα όταν είδα κατεστραμένο motherboard Amiga 4000 που ο ιδιοκτήτης του πάλευε εναγωνίως να ανακαλύψει τι έγινε μετά από "περασμα" με wd 40...!!!

Αφού έτσι και αλλιώς τα πλένεις και τα περνάς με ισοπροπυλική, γιατί ρισκάρεις;

Βέβαια, αφού μέχρι στιγμής μια χαρά σε πάει... εσύ αποφασίζεις!
Αλλά έχω την αίσθηση ότι πιο πολύ πρόκειται για τύχη μέχρι στιγμής που δεν σου έχει συμβεί κάτι σοβαρό. Φιλικά πάντα, έτσι;
 

subzero79

Retro Mentor
Comrade
Joined
Aug 11, 2015
Messages
1,216
Χωρίς να θέλω να σου κάνω τον έξυπνο, έχω δει μεγάλες ζημιές σε όλων των ειδών τα ηλεκτρονικά κυκλώματα στη δουλειά. Από όλες τις κατασκευάστριες εταιρίες στρατιωτικού υλικού αντενδύκνειται ρητά για καθαρισμό καρτών /πλακετών...
Σε ότι αφορά το χόμπι μας, σχεδόν βούρκωσα όταν είδα κατεστραμένο motherboard Amiga 4000 που ο ιδιοκτήτης του πάλευε εναγωνίως να ανακαλύψει τι έγινε μετά από "περασμα" με wd 40...!!!

Αφού έτσι και αλλιώς τα πλένεις και τα περνάς με ισοπροπυλική, γιατί ρισκάρεις;

Βέβαια, αφού μέχρι στιγμής μια χαρά σε πάει... εσύ αποφασίζεις!
Αλλά έχω την αίσθηση ότι πιο πολύ πρόκειται για τύχη μέχρι στιγμής που δεν σου έχει συμβεί κάτι σοβαρό. Φιλικά πάντα, έτσι;
μονο τα πινακια απο οξειδωμενα σοκετς
 

Pluto63

Retro Addict
Comrade
Joined
Oct 14, 2014
Messages
780
Να πάρει έχω μπλέξει τόσο με τον εκτυπωτή και ήθελα να τελειώσω τον pentagon που μάλλον καλοκαιρινό πρότζεκτ το βλέπω να γίνεται, μην σου πω ότι θα έρθω να σε βρω να το κάνουμε μαζί.
 

subzero79

Retro Mentor
Comrade
Joined
Aug 11, 2015
Messages
1,216
μπηκε 12 βολτ σε 5 volt stepdown 3a
πλεον ολα λειτουργουν με 12 βολτ20180107_143718.jpg 20180107_143728.jpg
 

Jimpir76

Retro Member
Comrade
Joined
Oct 22, 2017
Messages
134
Μπορει να μη το θυμάμαι καλα, αλλά γιατί δεν χρησιμοποίησες τα 5v που βγάζει η μητρική
 

subzero79

Retro Mentor
Comrade
Joined
Aug 11, 2015
Messages
1,216
θελεις 12 και 5 βολτ δεν εχει η μητρικη ετσι με 1 τροφοδοτικο δινω σε ολα
 

konc

Retro Enthusiast
Comrade
Joined
Nov 8, 2012
Messages
419
Αν κατάλαβα καλά αντί να του δώσεις διπλό voltage εξωτερικά με τα 2 βύσματα, του δίνεις μόνο 12V και το διαχωρίζεις μέσα? Ouch, γιατί? Σοβαρά ρωτάω γιατί επέλεξες αυτήν την προσέγγιση, απορία το έχω, δεν διαφωνώ κάπου (ακόμα).
Μου έκανε εντύπωση γιατί οι 2 συνηθισμένες πρακτικές είναι
1) Τροφοδοτικό από PC ή άλλο dual voltage 5 & 12V συνδέοντας όλα τα βύσματα στον CPC
2) Αλλαγή του 3" drive (που είναι το μόνο που θέλει 12V) με 3.5" που θέλει μόνο 5V ώστε να μπορείς να τροφοδοτήσεις πλέον όλο το μηχάνημα μόνο με ένα σοβαρό 5V τροφοδοτικό.
 

Jimpir76

Retro Member
Comrade
Joined
Oct 22, 2017
Messages
134
Νομίζω ότι στο 3'' drive δίνει 5v, απλώς όταν εγω έβαλα το 3,5'' δεν εβάλα εξωτερικό τροφοδοτικό αλλά πηρα από τη μητρική. Θα το τσεκάρω και θα σου πω.
Πάντως ίσως είναι καλύτερα όπως το έχεις κάνει.
 

subzero79

Retro Mentor
Comrade
Joined
Aug 11, 2015
Messages
1,216
Αν κατάλαβα καλά αντί να του δώσεις διπλό voltage εξωτερικά με τα 2 βύσματα, του δίνεις μόνο 12V και το διαχωρίζεις μέσα? Ouch, γιατί? Σοβαρά ρωτάω γιατί επέλεξες αυτήν την προσέγγιση, απορία το έχω, δεν διαφωνώ κάπου (ακόμα).
Μου έκανε εντύπωση γιατί οι 2 συνηθισμένες πρακτικές είναι
1) Τροφοδοτικό από PC ή άλλο dual voltage 5 & 12V συνδέοντας όλα τα βύσματα στον CPC
2) Αλλαγή του 3" drive (που είναι το μόνο που θέλει 12V) με 3.5" που θέλει μόνο 5V ώστε να μπορείς να τροφοδοτήσεις πλέον όλο το μηχάνημα μόνο με ένα σοβαρό 5V τροφοδοτικό.
γιατι θελω το αυθεντικο φλοπυ και γιατι εχω αφθονια απο 12 βολτα 4 5 αμπερε τροφοδοτικα
 
Top