What's new
iamretro

Wow! It seems you have yet to create an account with us! Needless to say, you have to register in order to get the full "iamretro" experience! You will then be able to create your own topics, reply to posts and be an active member of the MOST prolific community in Greece (even further than that, but we're being modest for now). So don't delay! REGISTER!

Σύνδεση CPC6128 με MP-2 σε Commodore 1901 monitor με RGB ή άλλο τρόπο

Pablo Sanchez

Retro Member
Comrade
Joined
Aug 31, 2017
Messages
125
Γεια σας, έχω ένα commodore 1901 monitor το οποίο θα ήθελα να το συνδέσω με το amstrad cpc6128 μου, ήδη έχω καλώδιο RGB σε SCART μέσω MP-2 modulator, αλλά η τηλεώραση μου δεν έχει SCART και θα ήθελα να αξιοποιήσω το παλαιό monitor που ανέφερα. Υπάρχει κάποιος τρόπος να το συνδέσω;

Έκανα μία απόπειρα αλλά η εικόνα στο monitor φαίνεται τελείως αποσυγχρονισμένη, ενώ τα χρώματα νομίζω είναι εντάξει. Δείτε εικόνες και πείτε μου.

Ευχαριστώ πολύ!
 

Attachments

  • IMG_20171007_222858.jpg
    IMG_20171007_222858.jpg
    3.7 MB · Views: 19
  • IMG_20171007_222428.jpg
    IMG_20171007_222428.jpg
    2 MB · Views: 22

geoanas

Commodore Vampire
Staff member
Comrade
Joined
Oct 21, 2012
Messages
7,306
Το συγκεκριμένο μοντέλο (1901) δεν το είχα ποτέ και δεν το γνωρίζω, αλλά με μια ματιά που έριξα βλέπω οτι καπου χρειάζεται 12V to switch from RGB to pal... Μήπως εκεί κάπου είναι το θέμα που δεν συγχρονίζει;...

http://www.amibay.com/showthread.php?62132-Commodore-1901-colour-monitor-repair
 

geoanas

Commodore Vampire
Staff member
Comrade
Joined
Oct 21, 2012
Messages
7,306
Για πες μας επίσης το pinout της συνδεσμολογίας σου...Πιστεύω πήρες το sync από το pin4, σωστά;

 

Pablo Sanchez

Retro Member
Comrade
Joined
Aug 31, 2017
Messages
125
Καλημέρα, ναι, θα σας στείλω το βράδυ το euroconnector που έχω και τι καλώδια έχει, θα πρέπει να ανοίξω το mp-2 για να δω από ποιο pin πέρνει το κάθε καλώδιο, αλλά φαντάζομαι ότι εφόσον σε TV με scart παίζει, λογικά η συνδεσμολογία είναι όπως στην φωτο που ανέφερες.

Ευχαριστώ.
 

geoanas

Commodore Vampire
Staff member
Comrade
Joined
Oct 21, 2012
Messages
7,306
Νομίζω ότι το sync του CPC είναι αδύναμο και θέλει ενίσχυση, πράγμα που μου φέρνει την επόμενη ερώτηση ...Το 1901 το έχεις δοκιμάσει με άλλο μηχάνημα, αν δείχνει σωστά;

Επίσης για ρίξε μια ματιά και στο site του αείμνηστου ZX_Jim, ίσως βοηθηθείς:
http://zxjim.blogspot.gr/2011/09/amstrad-cpc-rgb-scart.html
 

Pablo Sanchez

Retro Member
Comrade
Joined
Aug 31, 2017
Messages
125
Ναι το έχω δοκιμάσει με Amiga με RGB 23 pin και με composite έξοδος από ένα Spectrum +2, και είναι ok. Μπορώ να στείλω και φωτος.
 

Pablo Sanchez

Retro Member
Comrade
Joined
Aug 31, 2017
Messages
125
Φωτογραφίες από το monitor με τα 2 μηχανύματα.
 

Attachments

  • IMG_20171001_200558.jpg
    IMG_20171001_200558.jpg
    2.1 MB · Views: 18
  • IMG_20170926_234333.jpg
    IMG_20170926_234333.jpg
    3 MB · Views: 19

Pablo Sanchez

Retro Member
Comrade
Joined
Aug 31, 2017
Messages
125
Σχετικά με το σχήμα του zx_jim που αναφέρεις, έχω την εντύπωση ότι αυτά έρχονται από το MP-2 modulator, θα κάνω μία φωτο μέσα με τη καλωδίωση για να το μάθουμε.
 

Pablo Sanchez

Retro Member
Comrade
Joined
Aug 31, 2017
Messages
125
Για το spectrum είπα από composite, και είναι λάθος, από RGB έξοδος ενούσα και είσοδος στο RCA "chroma" και στο "Luma" στο monitor.
 

Pablo Sanchez

Retro Member
Comrade
Joined
Aug 31, 2017
Messages
125
Φωτογραφίες από τη συνδεσμολογία μέσα στο MP-2 και στο scart.
 

Attachments

  • IMG_20171011_232224.jpg
    IMG_20171011_232224.jpg
    2.1 MB · Views: 10
  • IMG_20171011_232157.jpg
    IMG_20171011_232157.jpg
    2 MB · Views: 10

Pablo Sanchez

Retro Member
Comrade
Joined
Aug 31, 2017
Messages
125
Κατάφερα να κάνω ενα καλωδιο din 6 σε dsub 9, όπως το θέλει το monitor αλλά ενώ έρχεται εικόνα καθαρή τα χρώματα είναι κάπως, και ο συγχρονισμός χάνεται στο κάθε restart. Τουλάχιστον είναι μια αρχή.
Δείτε εικόνες....
 

Attachments

  • IMG_20171014_151839.jpg
    IMG_20171014_151839.jpg
    2.2 MB · Views: 14
  • IMG_20171014_113248.jpg
    IMG_20171014_113248.jpg
    2.2 MB · Views: 13
  • IMG_20171014_112852.jpg
    IMG_20171014_112852.jpg
    1.8 MB · Views: 13
  • IMG_20171014_110034.jpg
    IMG_20171014_110034.jpg
    1.9 MB · Views: 13
  • IMG_20171014_110010.jpg
    IMG_20171014_110010.jpg
    2.6 MB · Views: 14

subzero79

Retro Mentor
Comrade
Joined
Aug 11, 2015
Messages
1,216
βαλε 3 4 πυκνωτες μεταξυ rgb sync kai ground
 

Pablo Sanchez

Retro Member
Comrade
Joined
Aug 31, 2017
Messages
125
Θα μπορούσες να μου πεις τι τιμές να έχουν οι πυκνωτές; και πόσα να βάλω, 4, ένα για κάθε χρώμα και ένα για το sync και να τα βάλω όλα στο GND; θα μπορούσες να το σχεδίαζεις για να καταλάβω καλύτερα;

Ευχαριστώ!
 

dR_wH0

Solder Noob
Staff member
Comrade
Joined
Mar 24, 2012
Messages
5,854
βαλε 3 4 πυκνωτες μεταξυ rgb sync kai ground

Ναι ρε Doc, δώσε αναλυτικές οδηγίες δεν το κατέχουμε όλοι το άθλημα!
 

subzero79

Retro Mentor
Comrade
Joined
Aug 11, 2015
Messages
1,216
Ηλεκτρολυτικους 10 mf μεταξυ ground kai sta xrwmata
Kai sro sync
 

Pablo Sanchez

Retro Member
Comrade
Joined
Aug 31, 2017
Messages
125
Οκ.. για να είναι ξεκάθαρο, πες μου αν είναι όπως στο σχήμα, που είναι η συνδεσμολογία που έχω κάνει, εκτός από τους πυκνωτές που θα πρέπει να βάλω.

Ευχαριστώ.
 

Attachments

  • schemeit-project.png
    schemeit-project.png
    19 KB · Views: 16

dR_wH0

Solder Noob
Staff member
Comrade
Joined
Mar 24, 2012
Messages
5,854
Μου έκανε εντύπωση που είχε το DIN 6 βύσμα. Τo Eagle όσο το έψαξα, παρά που έχω σχεδόν όλες τις free βιβλιοθήκες υλικών δεν το έχει.
 
Top