Το Πρώτο Μου Πι-τσί!

nkary

Too Retro to post!
Τα ίδια έλεγα και εγώ όταν το στάνταρτ ήταν 20ΜΒ και ένας φίλος έβαλε 40άρι. Τι θα τον κάνεις?Τσάμπα λεφτά.
Που να φανταστούμε τότε ότι σε μια καρτούλα όσο το νύχι μας θα βάζαμε μερικές χιλιάδες MB
 

nkary

Too Retro to post!
nicked said:
Έχω πολλάααα DOS παιχνίδια να σου δώσω nkary!

IBM FTW!! :mrgreen: :mrgreen:

dR_wHO ζητώ να μου χαρίσουν 2 Voodoo II για SLI! :p
Κουτάτα τα παιχνίδια Νίκο? Έχω και εγώ μερικά. Τα είδε ο Χρόνης όταν πέρασε για καϊφε αλλά είχα την πεθερά στο δωμάτιο και δεν πρόλαβε να τα δει καλά.
 

0raid

Retro Enthusiast
θυμάμαι και εγώ όταν είχα 80mb σκληρό δίσκο , όταν πήγαινα στα γνωστά μαγαζιά τις εποχής να πάρω παιχνίδια (αντιγραφές) όταν έλεγα ότι έχω 80mb σκληρό μου λέγαν << τι λες ρε φιλε , δεν γεμίζει με τίποτα , τι τον θες τόσο μεγάλο σκληρό , χαμένα λεφτά >> :lol: :lol: :lol:
 
A

Anonymous

Guest
εγώ το έζησα αυτό με την RAM... Εποχές pentiumII/400 και είχα 128ΜΒ (2χ64)... .οπότε πήγα να πάρω ένα ακόμα 128αρι να τα κάνω 256... παντού μου δίνανε 2χ64 αλλά το mobo είχε μόνο 3 θέσεις κλασσικά... μόλις έλεγα ότι θέλω 256 με κοιτούσανε λες και ήθελα κανα 3D printer :lol: :lol: :lol:
 

spyros.s

Retro Enthusiast
το πρωτο μου πισι είχε την ακόλουθη συνθεση
αγοράστηκε το ετος 1998 από την cosmodata στην Στουρναρα
m/b: via based chip
επεξεργαστής: pentium 200 mmx
οθόνη: 15' sony 100es
gpu: diamond stealth 4mb
καρτα ηχου creative soundblaster 16bit
hd: wd 3,2gb
cd player

ήταν δυνατό στην εποχή του!
 

dR_wH0

Solder Noob
Staff member
Αρα ασχολήθηκες σχετικά πιο αργά με τα PC spyros. Το οποίο σημαίνει οτι άντεξες περισσότερο καιρό με την Amiga αποτι εμεις οι υπόλοιποι! +1000 :)
 

spyros.s

Retro Enthusiast
έτσι έκανα την περίοδο 1995-1996!
Πρακτικά δεν έβλεπα τον λόγο να δώσω 300 χιλιαρικα + για πισι τότε! Έκανα ότι ήθελα στην αμίγκα μου!
Από την άλλη άλλαξαν τα ενδιαφέροντα τότε...έριχνα τα λεφτά στο τούρμπο μου, γύρναγα και ρεμάλιαζα μπεκροπίνοντας ή κυνηγώντας πιτσιρίκες όπως όλοι οι γύρω στα 20! Σε μένα αυτό ήταν ανάγκη λόγω παράλληλης με την φοιτητική ζωή πολύωρης εργασίας! Άσε είχα πολύ όρεξη τότε ...
 

dR_wH0

Solder Noob
Staff member
Σωστός!!!!! Και όντως οι τιμές ήταν αυτές 300+ χιλιάρικα για να ξεκινήσεις να κάνεις ενα πι-τσί (και χωρίς κάρτα ήχου εεε?)
 
A

Anonymous

Guest
Χμμμμ. Πρώτο PC ήταν ένα Hyundai 286 με Dual CGA/Hercules και ένα "υπέροχο" πορτοκαλί μόνιτορ. Έξτρα χαρακτηριστικό το κουμπί Turbo που ανέβαζε την ταχύτητα από 12Mhz σε 16 αν θυμάμαι καλά. Οι γονείς μου έδωσαν τον Atari 520ST μου γι'αυτό. ΓΙ'ΑΥΤΟ !!!!! :evil: :evil: :evil:
Τουλάχιστον είχα καβάτζα τον Spectrumάκο μου ( και μόλις έπιασα την πρώτη μου δουλεία πήρα μια Amiga :lol: :lol: :lol: ) .
 

dR_wH0

Solder Noob
Staff member
Χαχαχαχχα!!!! To 520ST για αυτο το Huyndai ε ? Φαντάζομαι το *τεχνολογικό* σόκ που έπαθες!!! :mrgreen: :mrgreen:
 
A

Anonymous

Guest
Μα τι λές τώρα ; Ποιος δεν θα ήθελε να ξεφορτωθεί την άθλια 16χρωμία και τον εκκωφαντικό ήχο του Atari για το αυθεντικό πλατινέ χρώμα και τον απαίδευτο αλλά αυθεντικό bleeper ήχο του Hyundai :lol: :lol: :lol: :lol:
 

nkary

Too Retro to post!
έτσι έτσι
Τότε οι γονείς μας θέλανε να έχουμε έναν "επαγγελματικό υπολογιστή" :x
 
A

Anonymous

Guest
Μα ... μα ήμουν επαγγελματίας στα games του Atari απλά δεν το καταλάβαιναν ! :lol:
 

amiga500fan

Retro Addict
Εγω παιδιά άργησα να αποκτήσω pc, το πρώτο μου το πήρα το 2004 το έχω ακόμη βέβαια καραπουσαρισμένο με τον ίδιο amd επεξεργαστή.Βλέπετε δούλευα ανελλιπώς amiga μέχρι και το 2003
 

nkary

Too Retro to post!
amiga500fan said:
Εγω παιδιά άργησα να αποκτήσω pc, το πρώτο μου το πήρα το 2004 το έχω ακόμη βέβαια καραπουσαρισμένο με τον ίδιο amd επεξεργαστή.Βλέπετε δούλευα ανελλιπώς amiga μέχρι και το 2003
Σοβαρά ρε σύ? Πως την πάλευες για πες? Αλλά PC θέλεις επειγόντως καινούργιο. Ρε γιατρέ στα στέκια που τριγυρνάς δεν έχει καμιά ευκαιρία για τον Γιάννη?
 

amiga500fan

Retro Addict
Δεν ήθελα να βλέπω pc ζωγραφιστό μιλάμε παιδιά. Έπαιζα αρκετά με παιχνίδια και δούλευα κάτι σε Amiga Basic και το παράτησα τελικά πάντα σε Amiga.
Για νέο pc κάποια στιγμή θα χρειαστώ έναν καλό!!! όχι ακόμα πάντως, αυτός που δουλεύω έφτιαξε όλα τα video της έκθεσης.Και δουλεύει και 7άρια σκυλί μαύρο.Έχω και έναν ακόμη με xp athlon 2600xp.Πάρτε γεύση από φώτος
,
,
 

Dimitris

Retro Starter
Το πρώτο μου PC ήταν ένας Schneider Euro PC 8088 με ενσωματομένο disk drive και hercules κάρτα γραφικών. Εκεί τερμάτισα το Monkey Island :)
 

Jimpir76

Retro Member
και εγώ Schneider Euro PC 2 με hercules και full προγραμματισμό gwbasic(δεν έπαιζε και τίποτα άλλο:().
 
Top