30 χρόνια συμπληρώνονται από τη κυκλοφορία του ισπανικού παιχνιδιού "La Abadia del Crimen"

Pablo Sanchez

Retro Member
Messages
121
Reaction score
184
Points
43
Φέτος 2017 πέρασαν 30 χρόνια από την εμφάνιση του παιχνιδιού LA ABADIA DEL CRIMEN, από την OPERA SOFT, ένα από τα καλύτερα της εποχής σε isometric perspective με νέες ιδέες και τεχνικές προγραμματισμού. Βασισμένο στο βιβλίου του Umberto Eco "Το όνομα της ρόδου", δεν ήταν καθόλου εύκολο να το περάσεις και ήθελε μεγάλη δόση υπομονής.

Σας συνηστώ να το παίζεται στα διάφορα remakes που έχουν γίνει, το καλύτερο από όλα είναι το http://www.abadiadelcrimenextensum.com/ (La abadia del crimen Extensum) με πολύ περισσότερο περιεχόμενο και διαλόγους, νομίζω είναι μεταφρασμένο στα αγγλικά.

Εγώ ακόμα έχω τη κασέτα από το δικό μου Amstrad CPC464...
 

Attachments

geoanas

Commodore Vampire
Staff member
Messages
7,228
Reaction score
5,998
Points
223
Αυτό είναι, έτσι;

Φαίνεται ιδιαίτερα ενδιαφέρον και με γραφικά αριστούργημα. Την ταινία ακόμα την θυμάμαι, γεμάτη ίντριγκα και δολοπλοκια μόνο και μόνο για να βγει ότι η χαρά και το γέλιο είναι θανάσιμο αμάρτημα...
 

Pablo Sanchez

Retro Member
Messages
121
Reaction score
184
Points
43
Ναι geoanas, αυτό είναι, ανοίκει στη λεγόμενη "Χρυσή εποχή του ισπανικού software" που περιλαμβάνει τα χρόνια 1983 μέχρι 1992, πολλά και σημαντικά παιχνίδια βγήκαν από εταιρίες ισπανικές και πολλά πήγαν καλά και στο εξωτερικό.

Αυτό το παιχνίδι έγινε από 2 άτομα, ένα προγραμματιστής και ένας αρχητέκτονας που σχεδίασε όλα τα γραφικά. 1 χρόνο αφοσιομένοι και στο τέλος έγινε αριστούργημα διότη κανένας δεν είχε κάνει κάτι παρόμοιο πριν. Το παιχνίδι κέρδισε το βραβείο του καλύτερου της χρονιάς (1987) και ο διμηουργός πήρε βραβείο ως καλύτερος προγραμματιστής παιχνιδιού της Ισπανίας, στην ίδια χρονιά.

Ο προγραμματιστής (https://en.wikipedia.org/wiki/Paco_Menéndez) αυτοκτώνησε το 1999, είχε αφήσει πριν καιρού τα παιχνίδια και σχεδίασε ένα προϋγμένο σύστημα ψηφιακής μνήμης, ήταν μόνο 34.

Μεγάλη ιστορία, και ακόμα το παιχνίδι είναι ζωντανό και όπως ανέφερα έχουν γίνει διάφορα remakes.
 

dR_wH0

Solder Noob
Staff member
Messages
5,699
Reaction score
1,889
Points
213
Εντυπωσιακό. Κάτι τέτοια μαργαριτάρια είναι που σε ωθούν στα μηχανήματα για τα οποία φτιάχτηκαν. Αξιοσημείωτο οτι το συγκεκριμένο παιχνίδι έχει port-αριστεί σε αρκετές πλατφόρμες αλλά όχι σε Amiga, παρόλο που βλέπω οτι είναι διαθέσιμο πλέον και σε C++ ..
 

other_reality2

Retro Starter
Messages
7
Reaction score
11
Points
3
Δεν ξέρω εάν έχει αναφερθεί αλλού, το παιχνίδι έχει μεταφραστεί πλήρως στα Αγγλικά, η πρωτότυπη έκδοση του CPC δηλαδή.
Το δοκίμασα χτες για να δω/παίξω επιτέλους αυτό το πολυσυζητμένο παιχνίδι στο cpc, όπως του αρμόζει, ελπίζω να το πάω μέχρι τέλους.

Δείτε και κατεβάστε εδώ:
http://www.cpcwiki.eu/forum/games/la-abadia-del-crimen-the-abbey-of-crime-finally-in-english!/
 
Top