Άστο, πάρε έναν Creality Ender 2 με €150 από AliExpress απευθείας από την εταιρεία με αποστολή από Γερμανία, το κόστος να τον φτιάξεις μόνος σου είναι πολύ περισσότερο από να τον πάρεις έτοιμο και έχει ένα user community από πίσω με τετράγωνα @...@ που χωρίς αυτό χάνεσαι. Κάνω ένα resume τουλάχιστον εξάμηνης έρευνας σε πολλά επίπεδα. Το θέμα είναι ότι μπλέκεις σε έναν τελείως καινούργιο κόσμο με παρα !!! πολλά να μάθεις για να κανεις δουλειά και ότι αυτό που δουλεύει σε έναν θα δουλέψει διαφορετικά για σένα αλλά θα το δεις μετά από 2-3 ώρες εκτύπωσης, εδώ η αμεσότητα είναι μηδέν. Σκέψου ότι έχω παρατήσει τα πάντα και ασχολούμαι τα βραδια που έχω χρόνο αποκλειστικά με αυτό εδώ και δυο μήνες και μόλις έξυσα την επιφάνεια, ειδικά αν είσαι λίγο ψείρας στην ποιότητα σαν εμένα. Να έχεις υπό όψιν ότι παρότι το αρχικό "σχετικά χαμηλό" κόστος μετά αρχίζει να γίνεται ένα πηγάδι που σου τρώει χρήματα συνέχεια γιατί αρχίζεις τα mod που τελειωμό δεν έχουν τα pla filaments, καινούργια hot ends και extrudes, dumpers, bed leveling sensor κλπ, άσε που έχω δώσει μια περιουσία σε βίδες αλλεν. Δεν θα το συνιστούσα σε κανένα αυτή την στιγμή να μπλέξει με 3D printing ειδικά από οικονομικής άποψης. Το καλό είναι ότι επιτέλους τώρα αρχίζω και φτάνω σε ένα πραγματικά καλό επίπεδο ποιότητας αλλά μόνο για τα έτοιμα σχέδια. Για να φτιάξω τέλειο το cartridge shell από το μηδέν για την vesa64 που σου έστειλα έπρηξα την φιλενάδα μου γραφίστρια και cad designer ουκ ολίγες ώρες, και να σκεφτείς ότι σε 2D draw είμαι πολύ καλός από την εποχή του Mac Draw μέχρι το τώρα Idraw, σε τίποτα δεν βοήθησε με το 3D design και το model slice, άλλοι παπάδες...