Atari 8bit Game collection sd image

dimfil

Retro Mentor
Messages
1,099
Reaction score
1,826
Points
123
Καλησπέρα σε όλους...

Λοιπόν, πιστός στη συνήθειά μου να διαθέτω έτοιμες τις "βιβλιοθήκες" που συγκεντρώνω για κάθε υπολογιστή με τον οποίο ασχολούμαι, ήρθε η ώρα για τα 8μπιτα της Atari.

Με τον Commodore 64 είμαστε πιο τυχεροί καθώς το Assembly64 είναι το Α και το Ω, δεν χρειάζεται να κοιτάξουμε πουθενά αλλού πέρα ίσως από τις πιθανές μετατροπές για να δουλέψουν σε sd2iec. Δυστυχώς όμως, στα 8μπιτα της Atari πρέπει κάποιος αρχικά να μπει στον κόπο να ψάξει λίγο, να βρει αξιόπιστες πηγές και κατόπιν να κάνει ένα μικρό ξεκαθάρισμα και - σε κάποιες περιπτώσεις - ένα sorting εκ νέου προκειμένου να μπορούν όλα αυτά να χρησιμοποιηθούν σε αντίστοιχα περιφερειακά.
Έχοντας κάνει την έρευνά μου έχω καταλήξει στις πιο χρήσιμες συλλογές και τις παραθέτω εδώ. Σίγουρα σε πολλές περιπτώσεις αλληλοκαλύπτονται όμως αφιερώνοντας κάποιο χρόνο κατέληξα ότι με αυτές καλύπτεται πιστεύω σχεδόν το σύνολο του κλασικού gaming στις σειρές Atari 400/800/XL/XE. Υπάρχουν και άλλες συλλογές αλλά έκρινα ότι ήταν εντελώς περιττό να μπουν.
Δεν έχω συμπεριλάβει νέες κυκλοφορίες, παιχνίδια δηλαδή που κυκλοφόρησαν τα πολύ πρόσφατα χρόνια. Σκέφτηκα ότι αυτά ξεφεύγουν από το νόημα του "νοσταλγικού" gaming και άλλωστε, όποιος επιθυμεί και ασχολείται ενεργά μπορεί εύκολα να τα βρει και να διαλέξει ποια επιθυμεί να έχει.
Αντιθέτως, έχω συμπεριλάβει κάποια demos και demopacks γιατί αυτά ήταν, είναι και θα είναι πόλος έλξης για όλους!

Σας δίνω λοιπόν ένα έτοιμο image από κάρτα SD. Η "πηγή" ήταν μία sd card του 1Gb η οποία είναι γεμάτη. Την κατεβάζετε και τη γράφετε σε μία κάρτα με τη βοήθεια του Win32DiskImager. Εάν η κάρτα που χρησιμοποιήσατε είναι άλλης χωρητικότητας (μεγαλύτερης από 1Gb δηλαδή) τότε εύκολα κάνετε resize το partition με ένα από τα πολλά δημοφιλή εργαλεία για αυτή τη δουλειά. Χρησιμοποιώ συστηματικά και συστήνω το Minitool Patrition Wizard αλλά φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι σας βολεύει καλύτερα.

Η κάρτα περιέχει κατά 99% .atr και .xex/.com αρχεία συνεπώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί εύκολα και άμεσα στα περισσότερα περιφερειακά όπως πχ sio2sd, Side2, Uno cartridge, Ultimate cartridge, MyIDE-II, AVGCart, The!Cart... Με μικρή και εύκολη μετατροπή μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στη δημοφιλή σειρά των Maxflash cartridges.
Παραθέτω και ένα tree των καταλόγων για να ρίξετε μια ματιά στα περιεχόμενα αλλά και για σημείο αναφοράς.
Ελπίζω να σας φανούν χρήσιμα!

Κατεβάστε λοιπόν το sd card image με "κλικ" εδώ και... happy retrogaming!

ΥΓ. To link λήγει σύντομα, στη μία εβδομάδα από τη δημοσίευση. Όποιος ενδιαφέρεται θα έλεγα να βιαστεί!
 

Attachments

  • tree.txt
    2.1 MB · Views: 6

geoanas

Commodore Vampire
Staff member
Messages
7,230
Reaction score
6,007
Points
223
Κατεβαίνει....Ευχαριστώ! :thumbup:
 

Jimpir76

Retro Member
Messages
134
Reaction score
171
Points
53
Thanks, δεν βγάζεις για λίγο και για το c64!:thumbup:
 

scientist

Retro Member
Messages
104
Reaction score
127
Points
53
Μπράβο Δημήτρη!
Αν και δεν σκοπεύω να ασχοληθώ με 8-bit Atari, οπότε και δεν θα κατεβάσω τη βιβλιοθήκη σου, έχοντας εμπειρία από το image που μου ετοίμασες για τη 1200άρα θεωρώ ότι είναι μια πλήρης συλλογή που όποιος ασχολείται θέλει ή σκέφτεται να ασχοληθεί, πρέπει να κατεβάσει.
 

dR_wH0

Solder Noob
Staff member
Messages
5,706
Reaction score
1,898
Points
213
Τρελό ποστ!!! Μπράβο ρε Δημήτρη!!!! Οτι ακριβώς χρειαζόμασταν!!!! :emoji_bow::emoji_bow::emoji_bow::emoji_bow::emoji_bow::emoji_bow::emoji_bow:
 

dimfil

Retro Mentor
Messages
1,099
Reaction score
1,826
Points
123
Συνέχεια...

Μία συλλογή από rom/bin/car αρχεία προερχόμενα από cartridges παιχνιδιών. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν όπως είναι σε σύγχρονα cartridges (Ultimate/Uno/The!Cart/AVG/Maxflash) ή για οτιδήποτε άλλο, ενδεχομένως για ένα home project αναπαραγωγής παλιών cartridges.

Οι περισσότεροι τίτλοι (σχεδόν όλοι δηλαδή) είναι σε περισσότερες από μία μορφές (.bin, .car και .rom) γιατί προτίμησα να τα αφήσω όλα (το μέγεθος δεν είναι σημαντικό) καθώς υπάρχει περίπτωση ανάλογα με το μέσο κάποια μορφή να παίζει και κάποια όχι. Όπως είναι ο φάκελος παίζει μια χαρά σε Ultimate Cart ενώ μπορεί να χρειάζεται ένα μικρό ξεκαθάρισμα για τις άλλες.

Όπως πάντα, συμπεριλαμβάνεται αρχείο tree για να ρίξετε μια ματιά στα περιεχόμενα.

Games_Cartridges.zip (Zippyshare link)
Games_Cartridges.zip (WeTransfer link)

Enjoy...
 

Attachments

  • tree_cartridges_games.txt
    112.9 KB · Views: 3

geoanas

Commodore Vampire
Staff member
Messages
7,230
Reaction score
6,007
Points
223
Για ακόμη μια φορά σε ευχαριστώ για την διάθεση σου να μοιραστείς! Κατεβάζω και αποθηκεύω γιατί είμαι σίγουρος ότι θα το χρειαστώ στο μέλλον :thumbup:
 
Top