Δεν είμαι μπροστά στο pc μου, και γράφω λίγο από μνήμης. Κατέβασα συλλογές από τα επίσημα μέρη και γέμισα τους αντίστοιχους υποκαταλόγους, τα είδε κανονικά. Δοκίμασα 2 τίτλους με STE υποστήριξη. Δε μπόρεσα να τρέξω το VAXINE ή το Rockstar ate my hamster (αν και έβαλα STE TOS στο Hatari)... Κάποιοι ST τίτλοι μου κράσαραν στον loader αλλά έτρεξαν κανονικά από το desktop, άλλοι ούτε απο το desktop άλλα έτρεξαν μόνο στον STEEM, ενώ άλλοι πουθενά. Δεν έχω ξαναχρησιμοποιησει hatari και δε γνωρίζω τα κουσούρια του. Επίσης δεν είχα τρέξει όλα αυτά τα menus για να ξέρω αν ποτέ δούλευαν.
Δυστυχώς είναι αδύνατον να εγγυηθώ συμβατότητα. Δεν είναι φυσικά δικό μου θέμα, είναι των emulators! Κάποια πραγματάκια βελτιώθηκαν/διορθώθηκαν στην τελευταία έκδοση, ελπίζω να χρησιμοποίησες αυτή.
To config του Hatari όπως το έχω ενσωματώσει προσομοιώνει έναν 1040ST γιατί όταν άρχισα να υλοποιώ την ιδέα βρήκα πληροφορίες ότι αυτό είναι το πιο συμβατό configuration για χρήση των compilation disks. Είναι αδύνατον φυσικά να δοκιμάσω όλες τις συλλογές μία προς μία!
Με το TOS 1.04 προσωπικά είχα τη μέγιστη συμβατότητα. Ο Άκης βρήκε ότι και η 1.0 προσφέρει επίσης υψηλή (αν όχι υψηλότερη) συμβατότητα. Γι' αυτό το λόγο άλλωστε προτίμησα να μην είναι bundled το TOS αλλά να επιλέγει ο χρήστης ποια έκδοση θα βάλει.
Το TOS 2.06 διαβάζω ότι ότι δεν είναι η καλύτερη επιλογή για τα compilation disks. Δεν έχω μπει στη διαδικασία να δοκιμάσω εκτενώς, δεν έχω αυτό το χρόνο.
Το Steem θα το δω. Δεν ξέρω τι command line options έχει. Από αυτές εξαρτάται αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια εφαρμογή όπως ο Comp Disks Player. Δεν χάνουμε τίποτα να το δοκιμάσουμε. Γενικώς το απέφευγα γιατί παρουσίαζε μεγάλες ασυμβατότητες με τα hd adapted παιχνίδια με τα οποία ασχολήθηκα πάρα πολύ. Η κατάσταση βέβαια με τα floppy based μπορεί να είναι εντελώς διαφορετική.
Στα της εφαρμογής τώρα:
Ωραία πράγματα! Ξεκίνησα να τη δουλεύω και εντός ολίγου άρχισα να χαμογελάω
Ήταν πολύ θετική εμπειρία να έχω όλη την πληροφορία μπροστά μου. Το περιβάλλον φιλικό και αταρικό.
Σου ανοίγει την όρεξη για σκέψεις: Τι άλλο μπορεί κανείς να "κολλήσει" σε μια τέτοια πλατφόρμα;
Ίσως να αναφέρει για κάθε τίτλο κάποιες πληροφορίες συμβατότητας για αυτούς που θα πρωτοασχοληθούν με τα atari configuration (π.χ. ST/STE, Memory, TOS Version, midi sound support)
Ωραία εμπειρία, η εφαρμογή βρίσκεται ήδη στο σκληρό μου δίσκο.
Μπράβο Δημήτρη!
Σε ευχαριστώ για το feedback!
Το όλο project ξεκίνησε σαν side project όσο ο Πάνος
@clemenza προχωράει την επίπονη διαδικασία της δοκιμής των executables.
Μια που το ανέφερα, μπορεί να έφτιαξα μια εφαρμογούλα που τα ετοιμάζει, ωστόσο πρέπει να δοκιμαστούν κιόλας! Αν ήταν καμιά δεκαριά όλα όλα προφανώς θα ήταν εύκολο, όμως ο Πάνος μας ετοιμάζει μια σημαντική συλλογή και να είστε σίγουροι αξίζει τη αναμονή!
Ο Comp Disks player φτιάχτηκε σχεδόν "στο πόδι" just-for-fun που λέμε, κυριολεκτικά σε δύο πρωινά με τον καφέ μου, και δεν περίμενα ότι θα ενδιέφερε τους φίλους τόσο πολύ! Σίγουρα θα μπορεί να εξελιχθεί με επιπλέον δυνατότητες και νομίζω σύμφωνα και με τις δικές σου παρατηρήσεις/προτάσεις ο επόμενος στόχος μπορεί να είναι:
- η δυνατότητα επιλογής TOS από διαφορετικά αρχεία που διαθέτει ο χρήστης
- η δυνατότητα επιλογής συστήματος (ST, STE, μέγεθος μνήμης)
- αν ο Steem μπορεί να χρησιμοποιηθεί, δυνατότητα επιλογής emulator
- εύρεση των παιχνιδιών στο TheGamesDB ή/και στο IGDB για εμφάνιση πληροφοριών
Πολλά θα μπορούσαμε να κάνουμε, απλά νομίζω ότι με τις παραπάνω επιλογές καλύπτεται η χρηστικότητα και ο λόγος ύπαρξης της εφαρμογής. Όσο πλησιάζει το καλοκαίρι δυστυχώς περιορίζεται ο ελεύθερος χρόνος μου, αλλά ό,τι προλάβω θα το κάνω!
Μας ήρθε επίσης μια ιδέα για έναν browser/launcher των executables οπότε θέλω να βρω λίγο χρόνο και για εκεί... Ας είμαστε καλά, και όλα θα γίνουν!
Χαίρομαι που σου άρεσε και σου φάνηκε χρήσιμο!
Και πάλι ευχαριστώ για το feedback...