What's new
iamretro

Wow! It seems you have yet to create an account with us! Needless to say, you have to register in order to get the full "iamretro" experience! You will then be able to create your own topics, reply to posts and be an active member of the MOST prolific community in Greece (even further than that, but we're being modest for now). So don't delay! REGISTER!

Ressurecting my A2000

dR_wH0

Solder Noob
Staff member
Comrade
Joined
Mar 24, 2012
Messages
5,854
Λοιπόν, τελικά τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα με το SCSI2SD V5 απο ότι περίμενα. Σε λίγο αναλυτικές φωτόγραφίες και διευκρινήσεις.
 

dimfil

Retro Mentor
Comrade
Joined
Mar 4, 2017
Messages
1,249
Λοιπόν, τελικά τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα με το SCSI2SD V5 απο ότι περίμενα. Σε λίγο αναλυτικές φωτόγραφίες και διευκρινήσεις.

Στο είπα! Είναι μονόδρομος!

Οτιδήποτε άλλο τώρα σε scsi δίσκο θα σου φαίνεται μεγάλη "πατάτα"...
 

dR_wH0

Solder Noob
Staff member
Comrade
Joined
Mar 24, 2012
Messages
5,854
Καταρχήν να πούμε ότι στην Amiga έχω ήδη εγκαταστήσει μια 3.1 Kickstart - το ανέφερα αναλυτικά νομίζω σε αυτό το θέμα!

Το επόμενο βήμα ήταν να φορτώσω μια 32ρα GB SD καρτούλα με τον SCSI2SD v5 adapter.

_DSC0198.jpg
_DSC0199.jpg
_DSC0200.jpg
Απίστευτη δουλειά φαίνεται να έχει πέσει στο συγκεκριμένο "εργαλείο".

_DSC0201.jpg

Σε φάση θα πρέπει να το στερεώσω ομορφότερα πάνω στον GVP. Παρατηρήστε οτι λείπει κάτι βασικό απο τον κοντρολερ που μου δημιούργησε λίγα θέματα τα πρώτα 20 δευτερόλεπτα, όταν άναψα την Amiga και είδα οτι δεν μπουτάρει απο τον controller :p

_DSC0202.jpg
_DSC0203.jpg
_DSC0204.jpg
Φυσικά έλλειπε το jumper απο το AutoBoot, οπότε που να μπουτάρει ο καημένος ο GVP. Ευτυχώς βρήκα ένα στο στοκ και ως δια μαγείας....

_DSC0205.jpg
_DSC0206.jpg
1ΜΒ Chip Ram + 8MB Fast με 32ρη σκληρό δίσκο ;;;; ΜΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ!!!! ΧΑχΑ!!!

Αυτό που βλέπετε να έχω περάσει δεν είναι άλλο απο το Classic Workbench με skin 1.3 Workbench και πολλά καλούδια.

Επειδή δεν ήμουν σίγουρος τι χωρητικότητες μπορεί να προσπελάσει ο GVP μου με τις FaastROMS που έχει πάνω (είναι λίγο παλιές), άφησα το default FFS filesystem και έφτιαξα μόνο 2 partitions κάτω των 2GB (είναι το όριο του FFS).

Επόμενο πλάνο είναι να προγραμματίσω νέες ROM (4.15 latest) για αυτόν, να αλλάξω το filesystem σε PFS έτσι ώστε να έχω ναι μέν πάλι 2 partitions, αλλά το 2ο 26GB.

Cheers!
 

geoanas

Commodore Vampire
Staff member
Comrade
Joined
Oct 21, 2012
Messages
7,306
Πα!Πα!Πα!...Γράφεις ιστορία βρε γιατρέ! ...και οι φωτογραφίες ολοζώντανες! Μπράβο σου! :thumbup::thumbup::thumbup:
 

dimfil

Retro Mentor
Comrade
Joined
Mar 4, 2017
Messages
1,249
+1 για το ClassicWB! Δεν χρειάζεται να δει κανείς πουθενά παρακάτω για εγκατάσταση σε original hardware, εκτός ίσως από το BetterWB.

Στα συν του CWB πως ότι χρειάζεται για υποστήριξη μεγάλων δίσκων, filesystems κλπ υπάρχουν έτοιμα προς εγκατάσταση... Φαντάζομαι σύντομα θα σου χρειαστούν!
 

dR_wH0

Solder Noob
Staff member
Comrade
Joined
Mar 24, 2012
Messages
5,854
+1 για το ClassicWB! Δεν χρειάζεται να δει κανείς πουθενά παρακάτω για εγκατάσταση σε original hardware, εκτός ίσως από το BetterWB.

Στα συν του CWB πως ότι χρειάζεται για υποστήριξη μεγάλων δίσκων, filesystems κλπ υπάρχουν έτοιμα προς εγκατάσταση... Φαντάζομαι σύντομα θα σου χρειαστούν!

Ναί έτσι ακριβώς. Περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα αρχεία + utilities για να ετοιμάσεις τα partitions σε όλα τα επιθυμητα μεγέθη/filesystems (SFS,PFS,etc).

Πάντως μπορώ να πώ οτι ακόμα και με τον 68000, απο την στιγμή που υπάρχει αρκετή μνήμη (όπως εδώ), το WHDLoad μπορεί να είναι αργό στο να φορτώσει αλλά είναι 100% λειτουργικό!
 

dimfil

Retro Mentor
Comrade
Joined
Mar 4, 2017
Messages
1,249
Ναί έτσι ακριβώς. Περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα αρχεία + utilities για να ετοιμάσεις τα partitions σε όλα τα επιθυμητα μεγέθη/filesystems (SFS,PFS,etc).

Πάντως μπορώ να πώ οτι ακόμα και με τον 68000, απο την στιγμή που υπάρχει αρκετή μνήμη (όπως εδώ), το WHDLoad μπορεί να είναι αργό στο να φορτώσει αλλά είναι 100% λειτουργικό!

Έχει και έτοιμα patched scsi.device αρχεία ανάλογα το μοντέλο της amiga! Εσύ λόγω gvp δεν το χρειάζεσαι αυτό (νέες roms θα είναι αρκετές) αλλά γενικότερα είναι στα θετικά που βρίσκονται εκεί έτοιμα και συγκεντρωμενα...

Εγώ το μόνο πρόβλημα που είχα βρει με την 500αρα δεν ήταν ο 68000 αλλά η έλλειψη chip ram. Πολλά slaves απαιτούν πάνω από 1.5mb chip που μπορείς να το έχεις μόνο με συγκεκριμένα motherboard revisions, με μοντες (που αποφεύγω στα μηχανήματα) ή με 500+ και επέκταση 1mb στο trapdoor...
Κατά τα άλλα, ο επεξεργαστές δεν με προβλημάτισε πουθενά...
 

dR_wH0

Solder Noob
Staff member
Comrade
Joined
Mar 24, 2012
Messages
5,854
Έχει και έτοιμα patched scsi.device αρχεία ανάλογα το μοντέλο της amiga! Εσύ λόγω gvp δεν το χρειάζεσαι αυτό (νέες roms θα είναι αρκετές) αλλά γενικότερα είναι στα θετικά που βρίσκονται εκεί έτοιμα και συγκεντρωμενα...

Εγώ το μόνο πρόβλημα που είχα βρει με την 500αρα δεν ήταν ο 68000 αλλά η έλλειψη chip ram. Πολλά slaves απαιτούν πάνω από 1.5mb chip που μπορείς να το έχεις μόνο με συγκεκριμένα motherboard revisions, με μοντες (που αποφεύγω στα μηχανήματα) ή με 500+ και επέκταση 1mb στο trapdoor...
Κατά τα άλλα, ο επεξεργαστές δεν με προβλημάτισε πουθενά...

Ισχύει - μόνο το Syndicate που φόρτωσα μου "άδειασε" και το 1MB της CHIP και ρούφηξε και άλλα 2 απο την FAST.

DKB Megachip νομίζω λεγόταν - ένα τσιπάκι που πήγαινε την chip ram στα 2MB. Παίζει και σε 500ρα αλλά και σε 2000ρη φυσικά. Πρόσφατα εμφανίστηκε (το τελευταίο χρόνο) ενα παλικάρι στο amibay που έφτιαχνε κάτι παραπλήσιο - κόστος γύρω στα 40 ευρώ.
 

sknipas

Retro Enthusiast
Comrade
Joined
May 20, 2017
Messages
253
Για chip ram εχει και αυτο -> http://eab.abime.net/showthread.php?t=85395
Ειναι trapdoor expansion με gary adapter για την 500/2000 και παει μεχρι 1.5 και ισως τα 2mb.
Εκανα μια bare pcb παραγγελία απο ενα παλικαρι απο Ολλανδία 2 ευρω + 2.90 μεταφορικα.
Μολις ερθει την μονταρω και μεταφερω εντυπώσεις.

Sorry τα 2mb ειναι για 500+
 
Last edited:

dimfil

Retro Mentor
Comrade
Joined
Mar 4, 2017
Messages
1,249
Για chip ram εχει και αυτο -> http://eab.abime.net/showthread.php?t=85395
Ειναι trapdoor expansion με gary adapter για την 500/2000 και παει μεχρι 1.5 και ισως τα 2mb.
Εκανα μια bare pcb παραγγελία απο ενα παλικαρι απο Ολλανδία 2 ευρω + 2.90 μεταφορικα.
Μολις ερθει την μονταρω και μεταφερω εντυπώσεις.

Sorry τα 2mb ειναι για 500+

Εδώ ακριβώς είναι το θέμα...
Μόνο η + πάει στα 2mb εύκολα (απλά με μνήμη στο trapdoor)...
Οι προηγούμενες μόνο με συγκεκριμένα revisions και μοντες...

Καλή Χρονιά!
 

cutlaroc

Retro Addict
Comrade
Joined
Aug 4, 2017
Messages
545
Στάρ Τρέκ το χεις κάνει το γραφείο Χρόνη!!! :D:D:D
 

dR_wH0

Solder Noob
Staff member
Comrade
Joined
Mar 24, 2012
Messages
5,854
Απο μέρα σε μέρα παραλαμβάνω επιτέλους τα PCB για τον QuadKick Switcher! Meanwhile όμως ο φίλτατος @subzero79 μου έστειλε ένα ωραιότατο gotek. Βλέπεται το 2ο floppy μου (το μανίσιο βασικά :( ) τα έφτυσε οπότε θεώρησα οτι ήταν ένας οιωνός για να βάλω ενα gotek στην θέση του.

IMG_20180216_162539.jpg
 

dR_wH0

Solder Noob
Staff member
Comrade
Joined
Mar 24, 2012
Messages
5,854
Το gotek φυσικά ήρθε "μαμά" οπότε έπρεπε να προβούμε σε όλες τις απαραίτες ενέργειες για να το προγραμματίσουμε σωστά. Όταν θα έχω χρόνο θα ετοιμάσω ενα ξεχωριστό thread για την διαδικασία του. Στο δικό μου πρόσθεσα ενα speaker για να ακούω και το χρουπου χρούπου οταν διαβάζει και θα αντικαταστήσω σύντομα το 7-display με μια 0Led.
 
Top