Tapuino 2015 a CN1530 clone

Pluto63

Retro Addict
Messages
735
Reaction score
834
Points
93
Ξαπλωμένος στην βεράντα στο σπιτι στο Μελίσσι έχοντας κάνει το λάθος να ακούσω ειδήσεις πράγμα που αποφεύγω τα τελευταία δυο χρονια, κοιτώντας την θάλασσα, εκεί που αναρωτιόμουν αν όπως σκ@τ@ πανε ολα και αν αυριο που θα γυρίσω Αθήνα θα εχω ακομη δουλεια βλέπεις αυτό το βιντεακι του Γιώργου και σου φτιάχνει την διάθεση, state of art, τελικά μου αρέσει το πλεξιγκλάς, πρέπει να το δοκιμασω σε καμιά κατασκευή. Πανέμορφο και φουτουριστικό ρετρό.
 

geoanas

Commodore Vampire
Staff member
Messages
7,056
Reaction score
5,552
Points
223
Λοιπόν ανασταίνω λίγο αυτό το αραχνιασμένο thread γιατί δοκιμάζοντας την Black Box V8 (για τις λειτουργίες turbo load και τα υπόλοιπα χρήσιμα που προσφέρει -πάντα σε κασέτα) είπα να δω μέσα στην κούτα με τα spare parts μου. Ανακάλυψα λοιπόν ακόμη μια πλακέτα Tapuino και ένα άχρηστο και σκονισμένο CN1530 κασετόφωνο που το κρατούσα ως δεύτερο (για το κουτί του και μόνο)...όλα μέσα ήταν άχρηστα (μοτέρ μάλλον καμένο) γι αυτό δεν έβλεπα καλύτερη χρήση από αυτήν που θα περιγράψω ευθύς αμέσως.

Ξεκινάμε και πετάμε τα πάντα μέσα από το παλιό κασετόφωνο, εκτός από το εξωτερικό shell και αυτά εδώ τα parts:

Αφού λοιπόν ξεφορτωθούμε τα υπόλοιπα, προγραμματίζουμε το arduino και συναρμολογούμε την πλακέτα. Εφαρμόζουμε τους κονέκτορες, προσέχοντας τον προσανατολισμό και ακολουθώντας τις τυπωμένες ενδείξεις on board. Σε όλα (σχεδόν) τα καλωδιάκια, εφάρμοσα μονές dypont sockets που τις βρίσκω αρκετά βολικές στον "χειρισμό" και εφαρμογή τους...

Εδώ η προετοιμασία του original καλωδίου του C2NΕκείνο το κομμένο καλώδιο γείωσης και να το άφηνα έτσι δεν πείραζε σε τίποτα. Όπως γράφει και στο καρτελάκι είναι (ήταν) απαραίτητο μόνο στην Αμερική, λόγω νομοθεσίας ηλεκτρομαγνητικών παρεμβολών. Τέλος πάντων...μια κόλληση κι έγινε κι αυτό.

Ακολουθώντας το pinout, έγινε η τοποθέτηση των dupont connectors πάνω στο pcb.


Επεμβάσεις στο shell...

Πριν:Μετά:Τα τέσσερα buttons του tapuino προτίμησα να τα τοποθετήσω στην πρόσοψη, με τρόπο διακριτικό και κομψό. Με κανέναν τρόπο δεν ήθελα να τρυπήσω τα original κουμπιά από επάνω και να έχω τα καινούργια switches να πετιούνται από μέσα σαν τσουτσούνια! :lol:

Χρειάστηκα 4 tactile switches που τα μοντάρισα αναλόγως:

Κράτησα το original counter αλλά άλλαξα το κόκκινο, παλιό led με ένα καινούργιο ultra bright blue που λάμπει κάθε φορά που το tapuino "διαβάζει" από την μικρό καρτούλα SD

Το πίσω μέρος του shell τρυπήθηκε μία για να μπει διακόπτης On/Off (Προκειμένου να ακούω ή όχι, τους ήχους κατά την διάρκεια του loading -Είμαι μαζόχας!Τι να κάνουμε; :geek:) και μία για να ανοίξω είσοδο για την καρτούλα SDΗ θερμόκολλα όπως θα δείτε , πήγε σύννεφο! :lol:

Η μεταβλητή αντίσταση (trimmer) για την ρύθμιση του contrast της lcd οθόνης, ξηλώθηκε και με συνοπτικές διαδικασίες άλλαξε θέση για να είναι πιο προσβάσιμη σε περίπτωση που θα χρειαστεί.Τελειώνοντας και πριν κλείσει το κουτί για πάντα! :DΤ-Ε-Λ-Ο-Σ :)Σε λίγο έρχεται και το video.... :love:
 

geoanas

Commodore Vampire
Staff member
Messages
7,056
Reaction score
5,552
Points
223
Μόλις ανέβηκε...Highlights: Το blue led που ενεργοποιείται όταν "διαβάζει" και ο single pole διακόπτης (κρυμμένος στα "πισινά"!LOL!) για ηχητικές ακροάσεις κατά παραγγελία :) Lousy vid but you can get the idea ;-)

 
Top